Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Budoucí hvězdy Arsenalu, Dortmundu nebo PSG budou v Praze už tenhle týden

Čeští dorostenci tak budou mít opět možnost porovnat svoje kvality s absolutní špičkou. Málokdo si ale uvědomuje, co práce, nervů a úsilí za zorganizováním takového turnaje stojí.

[fve]https://youtu.be/YivMUghazKI[/fve]

Dostat elitu do Prahy? Pořádná dřina

Před šesti lety jsem se rozhodl, že nebudu o důležitosti mezinárodní konfrontace mladých českých fotbalistů se zahraničím jen mluvit, ale že také přiložím ruku k dílu. A tak jsem začal pomáhat s organizováním All Stars Cupu. Na první pohled se může zdát, že to vlastně nic moc není. Ale dostat do Prahy takové špičkové týmy je pořádná dřina. Zvlášť s omezeným rozpočtem, kdy si nemůžete dovolit platit startovné, což je na jiných turnajích pro tyto kluby běžné. Zaplacené letenky a ubytování jsou přitom naprostou samozřejmostí.

To jediné, o co se můžeme opřít, je úspěšná minulost turnaje a skupina lidí, kteří turnaj znají a pomáhají nám. Například fotbalisté Atlétika Madrid se v Praze představí podruhé. Jednání o jejich účasti přitom byla nesmírně komplikovaná. Management klubu nám dal jasně na vědomí, že jen pro tuhle kategorii vybírají na letní měsíce přibližně ze stovky turnajů. Nakonec musel zasáhnout na osobní přímluvu jednoho z našich podporovatelů až prezident klubu Enrique Cerezo, který svým podřízeným přikázal, aby zařadili All Stars Cup do svého kalendáře.

Místo Marseille přijede PSG

Neméně složitá jednání probíhala také s klubem Paris Saint-Germain. O účast tohoto francouzského fenoménu usilujeme už několik let. K jeho letošní účasti nám určitě pomohla i velká rivalita s Olympquem Marseille, který už dvakrát v předchozích letech v Praze startoval. Až poté, co se v Paříži přesvědčili o úrovni našeho turnaje, informovali nás, že pokud nepozveme tým z Marseille, tak přicestují oni.

A takto bychom mohli postupovat klub po klubu. Co pozvánka, to zajímavý příběh v pozadí. Nebýt úspěšné kontinuální minulosti a vynikající pověsti turnaje především v zahraničí, nikdo z těchto účastníků by do Prahy nepřijel. A tenhle týden uděláme další významný krok v historii turnaje.

Díky mediální spolupráci s O2 TV Sport, bude zápas o třetí místo a finále ze stadionu Bohemians 1905 poprvé vysílán v přímém přenosu na O2 TV Fotbal.

[blog_program_info id=“14992968″]

[blog_program_info id=“14992969″]

České kluby s rozpaky

O to smutnější je zjištění, že některé české kluby se ošívají při možnosti zúčastnit se našeho turnaje. Zvlášť když do Prahy přivedete kluby, za kterými by jinak museli složitě a draze cestovat po zahraničních turnajích.

Je škoda, že každý rok panuje obrovská nejistota, zda se podaří sehnat finance na tenhle projekt. Přitom pokud se poruší kontinuita v pořádání turnaje, český fotbal přijde navždycky o jednu skvělou příležitost ukázat našim hráčům, v čem se mají zlepšovat a na jaké úrovni jsou jejich vrstevníci z těch největších evropských klubů. V šestnácti letech už je vzhledem k současným trendům k profesionálnímu fotbalu hodně blízko.

Přečtěte si taky:

Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Slavii čeká sezona pravdy, Spartu italské dobrodružství

Fotbalový RADAR: Pražská »S« v boji o jackpot sázejí na finanční sílu, Plzeň zase na vítězné zkušenosti

[blog_program_info id=“14992969″]

Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru