Blesk Biabiany! Do Sparty míří superrychlá hvězda. Tady je důkaz!

Příchod italského trenéra Andrey Stramaccioniho pořádně rozhýbal peněženku Daniela Křetínského, majitele AC Sparta Praha. Podle italských médií se schyluje k další přestupové bombě a česká liga dost možná zažije v létě nebývalý přestupový kolotoč.

Na Apeninském poloostrově se totiž mluví o tom, že se Sparta dohodla s Interem Milán na příchodu francouzského křídelníka Jonathana Biabianyho. Záleží už jen na rozhodnutí devětadvacetiletého hráče, pro nějž by Sparta mohla být prvním fotbalovou zkušeností mimo Itálii.

Biabiany začal svou kariéru v Interu, putoval po hostováních mezi Chievem Verona, Modenou a Parmou, kam se později oklikou přes janovskou Sampdorii natrvalo vrátil. Tam na sebe mezi lety 2012-2014 upozornil nejvíce, takže se vrátil zpět do Milána.

V této sezoně však nastoupil jen ke čtyřem zápasům, jeden z nich byl shodou okolností v Evropské lize proti Spartě. Spekulace o jeho přestupu vzbudily pořádný rozruch na sociálních sítích.

Když připočtete již představeného Marka Janka, bude Sparta doopravdy „nejlepší v historii“, jak píše jeden uživatel na Twitteru?

„Tomáš Rosický, Andrea Stramaccioni a Jonathan Biabiany. Nejlepší tým v historii.“

https://twitter.com/Palacio_fan/status/872803553349435392

Česká liga bude od příštího roku dost možná pořádně nabitá světovými jmény – k Rakušanům Andreasi Ivanschitzovi (Viktoria Plzeň) a Jankovi se dost možná přidají Biabiany a Jevgen Konopljanka (spekuluje se o zájmu Slavie).

https://twitter.com/AcsRealFC/status/872783045966868480

Rychlý jako blesk

Sparťanští fanoušci však jásají především nad rychlostí, jíž je Biabiany pověstný. Sami si můžete spočítat, jak dlouho mu trvalo překonat vzdálenost mezi vápny v lednu 2016 v utkání proti Neapoli:

[fve]https://youtu.be/PHuoy45b10M[/fve]

Itálii se radují z výhodného obchodu. Za hráče, který má v Miláně smlouvu ještě 2 roky a v loňské sezoně pořádně nehrál, se bude muset Sparta rozšoupnout – mluví se o 5-6 milionech euro (130-150 milionů korun)!

Vše samozřejmě klapne jen v případě, pokud bude s přestupem Francouz souhlasit…

Přečtěte si taky:

Sparta představila největší posilu! Co řekl rakouský bombarďák Janko o české lize?

To nejlepší z TIKI-TAKA! Řepka, Vízek a Lavi na jednom místě!

Fotbalový RADAR: Pražská »S« v boji o jackpot sázejí na finanční sílu, Plzeň zase na vítězné zkušenosti

Foto: reprovideo youtube.com  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru