Stanley Cup: Nashville drží hrdina, co nemá vlastní místo v šatně. Jen obyčejnou židli!

Americká občanská válka, jinak známá jako bitva Severu proti Jihu, dopadla pro Jižany neslavně. Tato historická událost je všem dobře známá, v současné hokejové bitvě Severu proti Jihu však ještě rozhodnuto není.

V prvních dvou utkáních předčili domácí Tučňáci z Pittsburghu celek Nashville Predators z Tennessee, Predátoři ale dokázali finále Stanley Cupu na domácím ledě srovnat. Oba vítězné zápasy mají stejného hrdinu – je jím Frédérick Gaudreau.

Frederick Gaudreau. Foto: Reuters

Přečtěte si také:

Crosby přízemními urážkami zaútočil na Subbana! Ten se jim zkušeně vysmál!
Čaroděj Rinne zamkl branku! Pádlem vychytal Shearyho a pomohl otočit bitvu s Pittsburghem!
Hokejové hvězdy Hertl s Furchem zabodovaly na sítích. Ulovily Kajínka!

Že jste o něm dosud neslyšeli? To spousta fanoušků Nashvillu taky ne. Čtyřiadvacetiletý hokejista totiž nikdy neprošel draftem NHL a poprvé se v soutěži představil loni v říjnu. V základní části nastoupil devětkrát, do statistik se však zapsal jen jednou asistencí.

Do hry se dostal opět ve finále konference proti Anaheimu a svého dosud největšího úspěchu se dočkal až na úplném vrcholu NHL – ve finále Stanley Cupu.

Historicky první výhru Nashvillu ve finále podpořila skvělými zákroky tradiční opora, finský brankář Pekka Rinne, avšak bez Gaudreauovy vítězné branky by to zkrátka nešlo.

V pondělí dal vítězný gól znovu. Jeho bilance ve finále je zatím na úplného zelenáče úchvatná- 4 střely, 3 góly, 2 z nich vítězné.

Tenhle borec přitom ani nemá své trvalé místo v šatně Predátorů.

Přidělili mu obyčejnou židli a věci si odkládá na skřínku.

„Chudák Freddy Gaudreau. Dva góly ve finále Stanley Cupu a stejně nemá vlastní místo v šatně.“

Na ledě si z toho ale pranic nedělá. V pondělním zápase číslo 4 šikovně vyjel zpoza branky a překvapil brankáře Penguins.

Na potvrzení gólu si musel chvíli počkat – sudí si nebyli jisti, zda kotouč přešel brankovou čáru, tudíž se hrálo dál a až v následném přerušení hry mohl videorozhodčí radost mladého Kanaďana s číslem 32 potvrdit.

Ke Gaudreauovi přidali branky také Järnkrok, Arvidsson a Forsberg, gól Sidneyho Crosbyho na drtivé výhře Nashvillu 4:1 nic nezměnil. Série je vyrovnaná 2:2.


Pátý zápas se hraje v noci na pátek v Pittsburghu.

Přímé přenosy z NHL můžete sledovat prostřednictvím O2 TV!

[blog_program_info id=“14663235″]

[blog_program_info id=“14735831″]

Foto: Reuters, Twitter (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru