Bitevní pole Vlasty KAISERA: Ideální jedenáctka? Spíše osmnáctka aneb Vyberte si!

Od UEFA šlo zřejmě o diplomatický výběr. Na nejlepší osmnáctce se totiž nejspíš většina fanoušků a expertů shodne. Sestavit si tu skutečně ideální jedenáctku pak už může každý sám.

Na výběr jsou dva brankáři.

Smutný hrdina Gianluigi Buffon, který se opět nedočkal vítězství ve finále Champions League (už potřetí). Osud si s ním krutě zahrál i tím, že zatímco v předchozích zápasech letošního ročníku byl vynášen do nebes a inkasoval jen tři góly ve dvanácti utkáních, ve finále s Realem byl místy za učedníka a míč ze sítě lovil hned čtyřikrát!

Gianluigi Buffon. Foto: Reuters

Adeptem jeho fotbalové slávy může být o patnáct let mladší Jan Oblak z Atlética Madrid. I on však zatím s tímto klubem zná jen prohraná finále. A že by se někdy stal mistrem světa jako Buffon ? Se slovinskou reprezentací asi těžko… Každopádně v tomto ročníku Ligy mistrů měl mnohem více úspěšných zásahů než Buffon.

Přeskládalo obranu finále?

Buffon totiž chytal za namachrovanou (tím neříkám, že machrující!) obranou Juve. Do ideálního výběru se z ní ale dostal jen Leonardo Bonucci.

Proč? Chiellini, Barzagli či Alex Sandro si pokazili dojem ve finále…

Po něm naopak slavili Dani Carvajal, Sergio Ramos a Marcelo – takže i ve složení ideální defenzívy má nakonec Real jasnou převahu nad Juventusem!

Sergio Ramos a Marcelo. Foto: Reuters

Dalším nominovaným hráčem je pak spolehlivý dříč Diego Godín z Atlétika Madrid.

Zálohu dodá vítěz

Real obhájil titul a ve finále porazil Juventus 4:1. Do nominace UEFA se tedy podle očekávání nasunula kompletní čtveřice záložníků Bílého baletu, Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrič a Isco. O něm se i španělský tisk vyjádřil, že to je fotbalista, kdežto slavnější a dražší Gareth Bale jen hráč či běžec…

Isco. Foto: Reuters

Kvarteto ve službách Realu doplňují Miralem Pjanič (byť i jemu finále proklatě nevyšlo) a Tiemoué Bakayoko z AS Monaco.

Útoku vládne Ronaldo

Cristiano Ronaldo je hráčem, jehož střelecké umění se nedá vysvětlit. Lze ho jen konstatovat. A obdivovat – ať už chcete, nebo nechcete. Dvěma góly ve finále předhonil Lionela Messiho a s dvanácti góly se stal králem střelců tohoto ročníku. Ve skupině přitom skóroval jen dvakrát, zatímco v posledních pěti zápasech vyřazovací fáze (včetně finále) desetkrát!

Cristiano Ronaldo. Foto: Reuters

Lionel Messi s  jedenácti góly v nominaci samozřejmě také nechybí, oproti Ronaldovi o něco více a častěji těšil své příznivce i mezihrou. Obraně Juventusu však nedokázal dát ani gól, takže jeho Barcelona byla vyřazena. V turínském zápase s výsledkem 3:0 tehdy zazářil mladý Argentinec Paulo Dybala. Zároveň však potvrdil, že zatímco v některých zápasech exceluje, v jiných jakoby se vypařil… A že se mu to stalo i ve finále, v nominaci do TOP EIGHTEEN se neobjevil.

Tam byli vedle věčně se stíhající dvojice Messi-Ronaldo nominováni ještě Antoine Griezmann,  Robert Lewandowski a Kylian Mbappé. Právě on by mohl jednou se svou herní samozřejmostí a gólovou pravidelností prohánět duo „Me-Ro“ nejvíc a nejúčinněji.

Celé finále Ligy mistrů si můžete zopakovat v O2 TV!

[blog_program_info id=“14637080″]

Sestřih utkání:

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru