Statečný boj! Češi v Belgii prohráli, ale se ctí! Jak překvapili hvězdnou obranu Krejčí s Krmenčíkem?

Belgičané, kteří jsou třetím nejlepším evropským celkem, na český tým vlétli od podlahy. V úvodních pětadvaceti minutách svěřenci Karla Jarolíma nevěděli chvílemi, kde jim hlava stojí, až nakonec inkasovali. Po pohledné individuální akci otevřel skóre Michy Batshuayi.

Z jednobrankového vedení se však domácí neradovali dlouho. Za necelé 4 minuty vyrobili šílenou hrubku brankář Thibaut Courtois a záložník Kevin De Bruyne. Využil toho Ladislav Krejčí, který předložil míč před prázdnou branku Michaelu Krmenčíkovi a ten vyrovnal.

Přečtěte si také:

Koho měli za vzor Messi, Ronaldo či Zlatan jako kluci? A kdo obdivoval Rosického?
Ronaldo se na oslavách odvázal! Fanoušky Messiho naštval drzý pokřik!
Lepší než táta! Jak Cristiano Ronaldo jr. báječně vymotal obranu při oslavách triumfu v Lize mistrů?

Od té chvíle se hrál vyrovnaný zápas se šancemi na obou stranách. Češi dokonce trefili dvakrát tyč. V prvním poločase Patrik Schick, ve druhém pak Tomáš Souček.

To už Belgie vedla 2:1. O přestávce oba trenéři udělali několik změn. Šťastnou ruku při výběru měl Roberto Martinez, protože v 52. minutě se prosadil záložník Manchesteru United Marouane Fellaini, který využil nadýchaného centru Driese Mertense.

Češi však i přes porážku se silným soupeřem předvedli sympatický výkon, který je příslibem před sobotním kvalifikačním zápasem v Norsku. Tam se národní tým přesune přímo z Belgie, kde se bude v následujících dnech připravovat.

[blog_program_info id=“14659846″]

Foto: Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru