Rána pro Belgii i Chelsea: Hazard chválil českou repre, pak si zlomil kotník! Jaká ho čeká pauza?

Příští sobotu čeká český národní tým klíčový duel kvalifikace o MS s Norskem, ještě předtím ale absolvuje v Bruselu přípravu s Belgií.

Zatímco ještě v minulé dekádě patřila Belgie mezi pouze mírně nadprůměrné celky (na velký turnaj se nedostala v letech 2004 až 2012), nyní patří hvězdami nabitá reprezentace mezi nejobávanější týmy celého starého kontinentu.

Jména z nominace pro pondělní přátelské utkání s Českem vzbuzují téměř až strach: Thibaut Courtois, Kevin de Bruyne, Vincent Kompany, Dries Mertens, Romelu Lukaku, Yannick Carrasco či Divock Origi.

Při srovnání soupisek obou týmů je rozdíl skutečně markantní, zatímco hráči Belgie nastupují ve velkoklubech (Chelsea, Manchester City/United, Neapol, Atlétiko Madrid, Liverpool či AS Řím), ty nejlepší adresy českých hráčů už takový zvuk zdaleka nemají: Hertha Berlín, Hoffenheim či Basilej.

Čtvrtfinalisté posledního Eura i MS mají zkrátka úchvatnou generaci. To zatím potvrzují i v právě probíhající kvalifikaci na MS v Rusku – z pěti zápasů získali 13 bodů a zdobí je famózní skóre 22:2!

Není divu, že čeští hráči vzhlížejí k soupeři s pořádným respektem:

Přečtěte si také:

Ronaldo a Sir Alex Ferguson! Copak si legenda špitala s hvězdou finále Ligy mistrů?
Takovou oslavu titulu jste ještě neviděli! Fanoušci Besiktase vyrazili na zápas loděmi!
Děs v Turíně! Exploze na náměstí odstartovala paniku! Ze záběrů jde hrůza! Zraněných je přes 1000 fanoušků!

Jednu hvězdu ze seznamu, ale museli Belgičané na poslední chvíli škrtnout. Na nedělním tréninku si Eden Hazard, tahoun čerstvého anglického šampiona Chelsea, poranil kotník a čeká ho dlouhá pauza. První zprávy hovoří dokonce o zlomenině a minimálně dvouměsíčním léčení, což by znamenalo, že Hazard nestihne ani začátek příští sezony.

Ještě předtím na tiskovce Hazard hovořil o českém týmu s respektem. „Před několika lety byla jeho úroveň výborná, teď je možná o něco slabší, ale lidé tam fotbal prožívají. Češi se snaží zlepšovat, pořád mají kvalitu,“ citoval Hazarda iSport.cz.

Češi budou chtít v pondělí večer navázat na poslední vzájemné střetnutí z roku 2009, kdy nad Belgií zvítězili díky brankám Romana Hubníka, Milana Baroše a Davida Rozehnala 3:1.

Zatím v nejznámějším střetnutí novodobé historie ale slavila Belgie – tým Jozefa Chovance vyřadila v baráži o MS 2002 v Japonsku a Jižní Koreji.

Utkání Belgie – Česká republika můžete sledovat také prostřednictvím O2 TV!

Utkání začíná ve 20.45 a vysílá ho ČT2.

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru