Fotbalový RADAR: Teď, nebo nikdy. Juventus dozrál, je čas ukončit čekání dlouhé 21 let

Gianluigi Buffon 39 let, Andrea Barzagli 36 let, Dani Alves 34 let, Stephan Lichtsteiner 33 let, Giorgio Chiellini 32 let, Claudio Marchisio 31 let, Mario Mandžukič 31 let.

Gianluigi Buffon (Juventus). Foto: Reuters

Přečtěte si také:

Finále Ligy mistrů okoření Patrik Berger a Pavel Nedvěd! Na O2 TV Sport uvidíte bohatý speciální program!
Götze se léčí, jeho sexy kráska září na pláži. Fotky v plavkách jsou pořádně žhavé!
Ronaldo se obul do fanoušků Realu! S něčím takovým jsem se v Manchesteru nesetkal! Co mu vadí?

 

Při pohledu na věkovou strukturu kádru Juventusu je zřejmé, že hlavně zadní řady bude muset italský šampion brzy radikálně přebudovat. A i kdyby tak neučinil, dostane se do fáze, kdy se řada klíčových hráčů ocitne za zenitem výkonnosti a forma celého mančaftu půjde dolů.

S obměnou kádru mají v poslední době v nejúspěšnějším klubu na Apeninském poloostrově bohaté zkušenosti. Rychle se vyrovnali s odchody takových hvězd, jako byl Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Carlos Tévez či naposledy Paul Pogba a Álvaro Morata. Na jejich místa přivedli nové posily a síla mužstva nejenže neklesla, ale dokonce ještě vzrostla. Letos už z toho je domácí double a nyní tedy zbývá poslední krok na absolutní vrchol.

Paul Pogba

Další příležitost už asi nepřijde. Jednak je přestavba obrany náročnější a riskantnější, než vyměnit útočníka či ofenzivního záložníka. A pak nevěřím, že by si všechno v Juventusu sedlo tak optimálně, jako právě letos.

Všechno na Ronalda

Abyste totiž během jednoho ročníku vynulovali Barcelonu a pak odpravili i černého koně z Monaka, to se dá jen těžko napodobit. A takový výkon, jaký tým Massimiliana Allegriho podal v úvodním duelu v Monaku, je podle mě neopakovatelný.

Massimiliano Allegri (Juventus). Foto: Reuters

Přečtěte si také:

Démon ZLATAN! Po operaci už zase kope! Jakou hláškou o lvech doplnil video?
Zdravotní problémy? Šural si prý místo reprezentace užívá ve Španělsku!
Šílený sochař znovu útočí! Co po Ronaldovi provedl Baleovi?

Byla to naprosto dokonalá harmonie celého mužstva. Už dlouho jsem neviděl tak perfektní a precizní týmovou práci. Jestli vůbec někdy.

Bylo by hříchem takový rok nezakončit nejcennějším triumfem. I když je soupeřem obhájce trofeje z Madridu, který má ve svém středu fantastické individuality v čele s Cristianem Ronaldem. Když to bude zapotřebí, je Portugalec schopen rozhodnout zápas úplně sám. I proti defenzivě a brankáři, kteří jsou v mých očích nejlepší na světě.

Cristiano Ronaldo nasázel hattrick.

Navíc Bílý balet logiky nebude pod takovým tlakem. Ligu mistrů vyhrál dvakrát za přechozí tři sezony a letos už má v kapse domácí titul. Přijede tedy v dobré pohodě.

To Juventus od zlatého roku 1996 zažil už čtyři prohraná finále a touha uspět je o to větší. Možná bude i těm nejzkušenějším trochu svazovat nohy.

A přitom právě Buffon, Barzagli či Chiellini musejí mladším spoluhráčům pomoci ustát ten obrovský tlak. Zatím jsou v klidu, ale až se bude blížit sobotní 20. hodina a 45. minuta, nervy budou pochodovat.

Zda to zvládnou, uvidíte i v přímém přenosu na O2 TV Sport.

Sledujte bohatý program včetně přímého přenosu finále Ligy mistrů v sobotu 3. června na O2 TV Sport!

[blog_program_info id=“14637065″]

[blog_program_info id=“14637071″]

[blog_program_info id=“14637072″]

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=efG6FFe_BUA[/fve]

[blog_poll_start][poll id=“657″][blog_poll_end]

Foto: o2sport.cz, Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru