Černé odpoledne pro český tenis! „Byla jsem trapná,“ řekla po porážce Strýcová. Reputaci zachránila Plíšková

Český tenis dnes na French Open prožil černý den! Nula výher, tři porážky a co hůř, ani jeden z českých hráčů neuhrál jediný set! To byla tragická bilance z kurtů Rolanda Garrose po odpoledním programu.

Největším překvapením bylo vyřazení Tomáše Berdycha. Ten předvedl standardní výkon, nicméně ruský talent Karen Chačanov hrál naprosto bezchybně a nasazenou třináctku zdolal 7:5 a dvakrát 6:4.

Ze hry je také mladičká Markéta Vondroušová, která předvedla v prvním kole famózní výkon. Na ten už ale proti Darje Kasatkinové nenavázala a podlehla 6:7, 4:6.

Nedařilo se ani nasazené dvacítce Barboře Strýcové, která prohrála s Francouzkou Alize Cornetovou 4:6, 1:6.

„Byla jsem v podstatě trapná,“ nechala se slyšet pro iSport.cz. „Za všechno si můžu sama, hrála jsem na začátku celkem dobrý tenis, ale sama sebe jsem dostala do takové situace. Měla jsem být trpělivější a nedokázala jsem to.“

Strýcová přitom nebyla úplně bez šance, zatímco Berdych si proti Chačanovovi nevypracoval jediný brejkbol, Strýcová jich měla hned 12! Proměnila však pouze tři.

Přečtěte si také:

Silné emoce na kurtu: Poražený roztřískal raketu! Proč ale vítěz brečel?
Tenista líbal a osahával reportérku v přímém přenosu. Chtěla mu dát pěstí!
Tenisová show: Monfils zaskočil soupeře tweenerem. Jak Brown přijal výprask?

Na pařížském centrkurtu se představila vůbec poprvé a diváci ji za impulzivní chování dokonce vybučeli: „Nervy pracují, a když udělá člověk jedinou negativní věc, tak vás vybučí. Ale tak to je, to je o nich známé. S tím na kurt jdu, nezvládla jsem to. To je celé.“

Reputaci českého tenisu zachránila večer alespoň Karolína Plíšková. Turnajová dvojka si po boji poradila s Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou ve třech setech 6:3, 4:6 a 6:3. Ve třetím kole ji čeká duel s Němkou Carinou Witthoeftovou.

Průběh celého turnaje můžete sledovat prostřednictvím O2 TV na stanicích Eurosport 1 a Eurosport 2:

[blog_program_info id=“14586922″]

[blog_program_info id=“14586907″]

Foto: Reuters (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru