Pelta za mřížemi je problém! Liga po roce přijde o titulárního sponzora

Fanoušci české nejvyšší fotbalové soutěže zřejmě mohou po pouhém roce zapomenout na název ePojisteni.cz liga. Firma se rozhodla od smlouvy (která jí zajišťovala pozici titulárního sponzora) předčasně odstoupit. Tuto informaci přinesl web Aktuálně.cz.

Odchod sponzora je důsledkem kauzy státních dotací, která poslala úřadujícího šéfa českého fotbalu Miroslava Peltu do vyšetřovací vazby. Rozhodnutí je údajně finální a nezvratné.

Hned vzápětí reagoval na Twitteru Jaroslav Tvrdík, který pohrozil, že pokud zvolí Fotbalová asociace České republiky do vedení stoupence Romana Berbra, příští týden firma CEFC od sponzoringu odstoupí také.

Tvrdík v boji o křeslo šéfa podporuje Petra Fouska, o vedení asociace se ucházejí také Martin Malík a Libor Duba.

Není to poprvé, co soutěž přišla předčasně o titulárního sponzora – loni fotbal opustila společnost Synot kvůli úpravě loterijního zákona. Letos donutila ePojisteni.cz rozvázat smlouvu aféra s dotacemi. Firmě se však spojení s fotbalem vyplatilo, podle ředitele Dušana Šenkypla vzrostlo povědomí o značce až trojnásobně.

Původně dvouletá smlouva je však vypovězena v polovině a český fotbal bude hledat sponzora pro přechodné období na jeden rok, než vstoupí v platnost smlouva uzavřená již v předstihu se společností Fortuna – ta se ale nestane titulárním sponzorem soutěže pravděpodobně dříve než od sezony 2018/2019.

Je otázkou, která společnost bude ochotna spojovat své jméno a značku s fotbalem pošpiněným aférami a navíc pouze na přechodnou dobu. Dá se tedy očekávat, že sponzorské podmínky nebudou pro FAČR příliš výhodné.

Přečtěte si taky:

Prohraná sázka v TIKI-TAKA: Rajnoch přišel ve slipech a ukradl Šmicerovi šálu Slavie

Stramaccioni o Spartě: Musíme být úspěšní. Dávat sliby ale není můj styl

Bořil udělal rozhovor se Škodou! Nejšílenější věc, která byla letos k vidění

Foto: Facebook SK Slavia Praha  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru