Kdysi Ajax nebo Besiktas, teď Brno! Připomeňte si velké bitvy Slavie na Strahově

Slavia hostí ve 30. kole e-Pojisteni.cz ligy jedenácté Brno, kvůli hudebním koncertům ale nemůže hrát ve svém Edenu. Zápas o všechno tak sehraje na Stadionu Evžena Rošického, kde sešívaní působili v minulosti, utkání můžete sledovat na O2 TV Sport (O2 TV Free) nebo v multidimenzi O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“14441075″]

Připomeňte si nyní tři významná utkání ze Strahova:

Slavia – Ajax Amsterdam 2:1 (3. předkolo LM)

Jednoznačně nejpamátnější bitva se zde odehrála před takřka 10 lety, kdy Slavia na šestý pokus senzačně uspěla v kvalifikaci o Ligu mistrů. První zápas vyhráli sešívaní na Ajaxu 1:0, doma pak stvrdili postup výhrou 2:1. V dramatickém zápase podal výborný výkon „čaroděj“ Martin Vaniak, dalším hrdinou byl dvougólový Stanislav Vlček.

[fve]https://youtu.be/IK058VRHrvE[/fve]

V základních skupinách Ligy mistrů pak Slavia schytala sedmigólový výprask s Arsenalem, dokázala ale před Steauou Bukurešť uhájit třetí příčku znamenající přesun do jarní části Poháru UEFA.

Slavia – Besiktas 1:0 (4. kolo Poháru UEFA)

V sezoně 2002/2003 měla Slavia skvěle rozjetou sezonu v Poháru UEFA, když postupně vyřadila belgický Mouscron, Partizan Bělehrad a PAOK Soluň – během šesti utkání vstřelili sešívaní 17 branek!

Pořádnou výzvou byl před branami čtvrtfinále turecký Besiktas, který do té doby nepoznal v sezoně porážku a s přehledem vévodil turecké lize. Jenže na rozjetou Slavii si na Strahově nepřišel, domácí si dokráčeli pro zasloužené vítězství 1:0 po brance Tomáše Doška.

Odvetný zápas:

[fve]https://youtu.be/-unB54-S7vY[/fve]

Slávisty mohlo ale mrzet, že z aktivity nevytěžili ještě jednu branku, v odvetě totiž prohráli 2:4 a i kvůli kontroverzní neuznané brance na čtvrtfinále nedosáhli.

Slavia – Sparta 4:1 (liga, 2005/2006)

Jediné vítězství Slavie proti Spartě na Strahově stálo opravdu za to! Svěřenci Karla Jarolíma sice prohrávali od začátku zápasu po trefě Matušoviče, nakonec ale díky brankám Dušana Šventa, Martina Latky, Stanislava Vlčka a Matěje Krejčíka dokráčeli ke slavnému vítězství.

[fve]https://youtu.be/mZ7xJOagVuA[/fve]

Sezona 2005/2006 ale byla jinak pro oba celky zklamáním, Slavia skončila až na třetím místě za Libercem a Mladou Boleslaví, Sparta prožila zatím svou nejhorší sezonu v historii české ligy a dosáhla pouze na páté místo.

Přečtěte si taky:

Vízek v TIKI-TAKA: Proč doopravdy nehraje Slavia poslední zápas doma v Edenu?

Argentinská hvězda ve Spartě? Přijít by mohl stříbrný muž z mistrovství světa!

Nejkrásnější posila! Žena nového kouče Sparty vás okouzlí

[blog_program_info id=“14441075″]

[blog_program_info id=“14441381″]

Foto: Facebook SK Slavia Praha (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru