Tenisový svět Libora BASÍKA: Tip na výlet? Turnaj WTA v Norimberku

Popáté se týden před startem French Open koná podnik v Norimberku, což je skutečně nedaleko od našich západních hranic. Turnaj se hraje v areálu 1. FC Nürnberg, v krásném útulném prostředí zalitém stromy.

Letos jsem si dal den volna a do Bavorska vyrazil, ať po Dubaji zažiji další akci trošku více „inside“, než denně za mikrofonem v pražském studiu. Těšil jsem se na domácí hráčky, zejména ve skvělé formě hrající Lauru Siegemund, semifinalistku loňského Roland Garros Kiki Bertens a taky na to, co ukáže Češka Barbora Krejčíková.

Libor Basík Norimberk

Hned po akreditování si mě vzal šéf presscentra a ukázal mi vše, co můžu v areálu vidět, kam jako novinář smím jít a vypadalo to, že byl rád, že může přivítat i kolegu ze zahraničí. No, jaký rozdíl oproti naší scéně, kde jsem nedostal ani akreditaci na Davis Cup.

Na místě jsou připraveny dva kurty s tribunami, kde se hrají zápasy, a na zbylých kurtech můžete v průběhu celého dne sledovat trénující hráčky.

Diváky jistě potěší i rozpis, kdy a kde jednotlivé hráčky mohou vidět během přípravy na nadcházející duely. Na centru den odstartoval zápas německé antukové královny současnosti Laury Siegemund a Česky Báry Krejčíkové.

Barbora Krejčíková

Dramatické utkání skončilo bohužel sportovní tragédií domácí tenistky, která si ve druhém setu ošklivě poranila vazy v pravém koleni a nejen klání, ale i nadcházející turnaje pro ni skončily.

[fve]https://youtu.be/yoIS4qDPSD4[/fve]

Přečtěte si taky: Tenisový svět Libora BASÍKA: Stuttgart ve znamení kontroverzního návratu královny

Informace z players lounge

Báru jsme chtěli po zápase pozvat na sklenku šampaňského, jako poděkování, že zajistila mým rodičům vstupenky a případně i oslavu vítězství, ale v podobné situaci se to jistě nehodilo.

Nebylo to každopádně jediné zranění v průběhu turnaje, během tréninku si natáhla vazy v kotníku i Eugenie Bouchard a i ona s velkou pravděpodobností na French Open startovat nebude.

Ve čtvrtek Bára postoupila již do semifinále a zažívá nejlepší singlový turnaj kariéry.

Každopádně se ukázalo, jak zrádná antuka a dokluzy na ní mohou být. Vyjma Bouchard nevydržel letos kotník při skluzu ani Halep či Kasatkině.

Barča mě poté vzala i do players lounge, kam se dostanete pouze v doprovodu startujících hráčů a mohl jsem jednak částečně zažít atmosféru, kterou mají podobné turnaje a také získat velice zajímavé informace od hráček či jejich trenérů.

A jaké? No, budete muset sledovat turnaje na O2 TV Tenis a určitě se něco dozvíte…

[blog_program_info id=“14416752″]

Rozpis konkrétních zápasů naleznete každý den na našem Facebooku.

Přečtěte si taky: Začarovaný zápas. Plíšková zahodila obrovské množství setbolů a prohrála

Foto: Facebook Nürnberger Versicherungscup, archiv Libora Basíka
Libor Basík Autor článku
Libor Basík
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru