OKTAGON 3: Na bývalého šampiona Bellatoru Attilu Végha si brousí zuby McGregorův parťák!

Turnaj Oktagon 3 navazuje na reality show O2 TV Sport Oktagon – Výzva a vrací se do Prahy, konkrétně na centrální tenisový kurt Štvanice! Hlavní tahák galavečera? Legendě česko-slovenské scény MMA Attilovi Véghovi přijede „dorazit“ kariéru McGregorův parťák Paul Byrne. Povede se mu to?

Vzestup a pád

Je rok 2008 a jednadvacetiletý rodák z Dunajské Stredy Attila Végh přijíždí do Prahy na svůj 4. profesionální zápas s igelitkou v ruce. Na turnaji Hell Cage 2 vyhrává před limitem stejně jako ve všech případech předtím i potom.

Végh startuje svoji snovou kariéru, která nemá na domácí scéně srovnání. V letech 2009 a 2010 vybojoval nevídaných 20 zápasů a 16x vyhrál. Svět už o něm ví a začíná se ho bát.

Od roku 2012 podepisuje smlouvu a zápasí v druhé největší organizaci světa Bellator. Stává se jejím šampionem, vychází o něm kniha a svět mu leží u nohou.

Attila Végh

Záhy však přichází pád!

Sporná porážka při obhajobě pásu šampiona, kterou viděli snad jen rozhodčí…

Následuje propuštění z Bellatoru, porážka v KSW (největší evropské organizaci), která je také spíše krádeží ve prospěch v Polsku oblíbeného Reljice.

Další špatný krok znamená titulový zápas v M1 v těžké váze a prohra s daleko větším a těžším Volkovem, kterého vítězství nad Attilou vystřelilo do UFC, kde již od té doby dvakrát vyhrál. Nedaří se ani zatím poslední zápas s dalším šampionem M1 Němkovem, který Attila prohrává na body.

Souboj s parťákem McGregora

Poprvé v životě prohrává ne dva, ale hned čtyři zápasy v řadě. Po bezmála roce se však Attila touží vrátit na vítěznou vlnu…

V cestě mu však bude stát Paul Byrne (6-2).

Oktagon 3 Attila Végh Paul Byrne

Irský tvrďák, který se připravuje v SBG po boku legendárního Conora McGregora a pod dohledem skvělého kouče, kterým je John Kavanagh.

Je bývalým šampionem Muay Thai a také šampionem britské organizace BCMMA.

Irové se chystají v Praze svého muže na turnaji Oktagon 3 podpořit a vytvořit mu tak domácí prostředí.

Pro Attilu je to nyní zápas o všechno. Pátá porážka v řadě by mu s největší pravděpodobností definitivně přibouchla dveře do velkého světa MMA, kam určitě patří.

Jak tento zápas skončí, se dozvíte na turnaji Oktagon 3, který se koná 29. 7. v Praze!

[blog_program_info id=“14359657″]

[blog_program_info id=“14359663″]

Foto: Oktagon, sherdog.com  (tz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru