Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Můžou za nepovedený závěr v Plzni skutečně jen stopeři Boleslavi?

Oba střední obránci rozhodně nemají čisté svědomí a svým opakovaným nedostupováním k útočníkům soupeře zapříčinili gólové situace. K tomu je ale potřeba dodat, že Středočeši závěr zápasu nezvládli především takticky. A zatímco s individuálními chybami jednotlivců toho trenér v utkání moc udělat nemůže (maximálně může hříšníka vystřídat), tak s celkovým projevem svého týmu ano.

Plzeň Mladá Boleslav

Nabízí se otázka, jestli nešlo udělat něco s obrovským tlakem Plzně a herní pasivitou Mladé Boleslavi. Souhlasím, že v tom svojí roli sehrála únava. Ale myslím si, že provedená střídání týmu vůbec nepomohla. Právě naopak. Ve chvíli, kdy se na mladoboleslavskou branku valila jedna útočná vlna za druhou, trenér Svědík stáhl po první inkasované brance útočníka Železníka a do hry poslal stopera Čmovše. V situaci, kdy byli hosté často nuceni odkopávat dlouhé míče, tak vepředu zbyl jen jeden z nejmenších hráčů na hřišti Tomáš Přikryl. Hostům se také nedařilo držet míč ani ve středu hřiště a přitom byl na lavici připravený zkušený Marek Matějovský.

[blog_program_info id=“14192404″]

Přečtěte si taky:

Fatální chyba, pak stíhací jízda! Plzni zachránila bod Hejdova paráda

Krmenčíkův sprostý rozhovor: S*re mě to, opakoval v televizi. Pak se omluvil

Čmovš navíc nebyl poslán do hry, aby vyztužil střed obrany a tím byl i reakcí na změnu rozestavení Plzně, která dohrávala se třemi obránci. Byl zařazen na post defenzivního záložníka, kde velmi často nevěděl, co má vlastně dělat.  Až v 89. minutě pak přišel na hřiště čerstvý útočník Golgol Mebrahtu. Ale tomu se už pochopitelně nepodařilo utlumit velký plzeňský nápor.

O co vydařenější byla reakce trenéra Teplic Šmejkala v nedělním utkání s Bohemians 1905. V poslední půlhodině zápasu, ve kterém se Severočechům nedařilo kontrolovat hru za stavu 1:0 postupně poslal do hry dva ofenzivní hráče a v té nejdůležitější pasáži zápasu mezi 70. a 85. minutou dokázali noví hráči podržet míč na polovině soupeře a tím otupili v nejkritičtější chvíli nápor Klokanů.

[blog_program_info id=“14120136″]

Svést nepovedený závěr fotbalistů Mladé Boleslavi v utkání s Plzní jen na chyby stoperů mi přijde trochu alibistické a od trenéra Svědíka bych čekal víc sebereflexe. Svým taktickým výkonem totiž svému týmu také moc nepomohl.

Z 29. kola české fotbalové ligy můžete na O2 TV Fotbal sledovat souboj Mladé Boleslavi s vedoucí Slavií Praha:

[blog_program_info id=“14264224″]

Foto: Facebook FC Viktoria Plzeň
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru