Bitevní pole Vlasty KAISERA: V Miláně tančí další trenérský valčík a pověst v Evropě ale bledne

Dohromady oba milánské kluby získaly 36 mistrovských titulů. Oba se ale zastavily na osmnácti – jakoby je případná druhá zlatá hvězdička na dresech jakožto symbol dvou desítek titulů nelákala, ale naopak blokovala.

Oba kluby z metropole Lombardie jsou stále ještě nejúspěšnějšími vyslanci Itálie na mezinárodní scéně: dohromady přivezly deset trofejí pro vítěze Poháru mistrů evropských zemí resp. Ligy mistrů. Rossoneri se stali králi Evropy sedmkrát, nerazzurri třikrát.

Inter Milán, vítěz Ligy mistrů 2010. Foto: uefa.com

Přečtěte si také:

Alves poslal Juventus do finále Ligy mistrů. Jak si to na tribuně užila jeho krásná Joana?
Krásná rozhodčí uhranula Brazílii i celý svět! Na lajně běhá zásadně bez podprsenky!
Čech dostal céres od Nevilla! „Přišli jste na křtiny, nebo na fotbal,“ zkritizoval Arsenal i Manchester United

Oba kluby však poslední velkou trofej získaly v roce 2011 – AC Milán domácí titul a Inter Milán Italský pohár. Od té doby se v tichosti vytratily z Ligy mistrů a dokonce i z Evropské ligy.

Inter je bez účasti v Lize mistrů už pět sezón a bude šestou. Když už se dostal díky čtvrtému místu v Serii A (nejlepší umístění za posledních šest sezón) do Evropské ligy, vypadl z ní hned ve skupině, mimo jiné i zásluhou pražské Sparty.

A AC Milán? Bude čtvrtou sezónu bez Ligy mistrů. A jak vidět z jeho „finiše“ v Serii A, kdy vyhrál jen jediné z posledních šesti utkání, o předkolo Evropské ligy valný zájem nemá. Pro klub je prý výhodnější mít v létě volné ruce k sjednání světových turné a k účasti na atraktivních turnajích. Alespoň zde zachytí odlesk své zašlé slávy a potká se se světovými velkokluby.

Inter to nemá jinak. V domácí lize je bez výhry sedm kol, v nichž získal – podržte se – pouhopouhé dva body! Od doby posledního silného trenéra José Mourinha, který získal v roce 2010 treble (titul, pohár a Ligu mistrů) vystřídali nerazzurri už deset trenérů. AC Milán od posledního titulu s Massimilianem Allegrim šest.

A co ještě mají Miláňané společného? Většinový podíl akcií v nich získaly čínské společnosti, Rossoneri Sport Investment u AC Milán a Suning Holdings Group u Interu.

Yonghong Li, zástupce čínského majitele a nový šéf AC Milán. Foto: goal.com

Přečtěte si také:

Íránského studenta na ulici zatkli! Vypadal totiž přesně jako MESSI!
PALIČKOVY trenérské postřehy: Vrba s Plzní neriskuje. Může být ale důvodem, proč letos získá titul Slavia
Fotbal ke zblití? Rozhodčí ve Skotsku se pozvracel a dostal za to červenou kartu!

Jména hlavních osobností si zatím netřeba pamatovat: Zhang Jindong dostane těžko ze srdcí fanoušků Interu posledního italského prezidenta Massima Morattiho a zase Silvia Berlusconiho. Li Yonghong

Oba asijští investoři samozřejmě plánují pro léto velké investice, ale mohou to být všechno jen slova a těšínská jablíčka. Každopádně problesklo, že Inter Milán nabízí roční plat 15 miliónů eur novému trenérovi.

Kdo by jím měl být? Jeden z dvou „big names“ – Antonio Conte, nebo Diego Simeone. Zatím se však ani jeden nevyjádřil kladně, takže lavička Interu možná zbude pro Luciana Spallettiho, jenž ovšem nedokázal v této sezóně s AS Řím sesadit z mistrovského piedestalu Juventus Turín.

Do AS Řím by pak měl zamířit Vincenzo Montella, současný lodivod AC Milán. A na jeho místo do AC Milán by prý mohl přijít Roberto Mancini, který dvakrát vedl Inter a vloni v létě jím byl propuštěn.

Skvělý valčík trenérů… Nebo další ukázka nekoncepčnosti a točení se na místě? Jmenovka kdysi přeslavného města Milán na fotbalové Evropě zatím dál bledne. Radost z tohoto úpadku mohou mít každopádně v Turíně. Juventus může na italské půdě, kterou zcela opanoval, slavit historicky první šestici titulů v jedné řadě a dost možná i třetí double v řadě.

Nikdy v dějinách calcia si tak neužíval!

Protože nikdy v historii nebyla milánská fotbalová bašta tak slabá….

Sledujte odvetu semifinále Ligy mistrů v přímém přenosu na O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“14016936″]

Přečtěte si také:

Soutěž s Ligou mistrů: Vyhrajte stadion Realu Madrid Santiago Bernabeu!
Foto: goal.com, uefa.com
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru