PALIČKOVY trenérské postřehy: Vrba s Plzní neriskuje. Může být ale důvodem, proč letos získá titul Slavia

V souvislosti s návratem Pavla Vrby do Plzně asi napadlo každého známé pořekadlo, že dvakrát nevstoupíš do téže řeky.

Pavel Vrba to nebude mít při svém druhém angažmá jednoduché. Laťku má z doby svého prvního působení v Plzni nastavenou proklatě vysoko.

Nemyslím si ale, že by nějak zvlášť riskoval, když se pokusí své někdejší úspěchy zopakovat. Risk je tak trochu vlastně každé trenérské angažmá, o své renomé hrajete neustále. V Plzni je paradoxně pro Pavla Vrbu to riziko daleko nejmenší.

Pavel Vrba

Přečtěte si také:

Íránského studenta na ulici zatkli! Vypadal totiž přesně jako MESSI!
Daniel Kolář v TIKI-TAKA: S Plzní ještě nejsem kamarád! Mrzí sparťany, že je nepovede kouč Vrba?
Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Fenomén setrvačnosti ve fotbale aneb dneska slavíš, zítra pláčeš

Klub velmi dobře zná, to samé platí pro funkcionáře, s nimiž už pracoval. A relativně dobře zná i současný kádr Viktorie, navíc má teď příležitost a čas poznat do konce sezóny ve vypjatých zápasech i ty hráče, které třeba sám netrénoval.

Důležitou roli pro něj může hrát i obliba u fanoušků. Třeba ve Spartě (a vlastně v jakémkoliv jiném klubu) by to měl nejen v tomto posledním ohledu daleko složitější.

Zda se mu ale opravdu podaří na dřívější úspěšnou éru navázat, to je trochu jiná otázka. V Plzni se před lety sešla celá řada výjimečných okolností, které vzestup Viktorie nastartovaly. Jestli se to povede i tentokrát, není vůbec jisté.

Často rozhodují úplné maličkosti, nebo i štěstí, že natrefíte na správného hráče, ale i ve správnou dobu, takže všechno do sebe geniálně zaklapne.

Myslím si, že Vrba to bude mít velmi těžké, aby dosáhl na ty samé mety jako před odchodem k národnímu mužstvu.

Dosáhne Plzeň na titul? Vrba vlastně může být komplikace!

V lize se situace zase přehoupla zpátky do polohy, která více vyhovuje Slavii. Jestli mohlo mít oznámení o letním příchodu Pavla Vrby vliv na hráče Plzně?

Nejspíš určitým způsobem ano, ale zase bych to dramaticky nepřeceňoval. Na hřišti hráči na takovou věc spíše nemyslí a myslím si, že většina hráčů asi tušila, že současní trenéři Zdeněk Bečka a Pavel Horváth jsou jen dočasným řešením.

Pavel Horváth a Zdeněk Bečka. Foto: Facebook Viktoria Plzeň

Alespoň na mě to tak působilo. Že se Pavel Vrba vrátí od léta do Plzně, bych tipoval nejpozději od doby, kdy skončil ve Viktorii Roman Pivarník. Celé mi to do sebe zapadlo.

Každopádně určitý neklid v týmu Plzně je pro mě už delší dobu jedním z důvodů, proč na zisk titulu favorizuji Slavii.

Pusťte si díky možnosti zpětného přehrání unikátní fotbalovou talkshow O2 TV Sport TIKI-TAKA!

[blog_program_info id=“14017298″]

Ze druhé ligy až k poháru: Zažil jsem to a jsem rád, že je to zase možné

Velké pozdvižení v uplynulé době vzbudilo obsazení finále domácího poháru MOL Cupu. Zlín se v něm utká s druholigovou Opavou a já jsem si nemohl nevzpomenout, jak jsem coby trenér Ratíškovic byl u toho, když hrál druholigový klub finále naposledy.

Bylo to v roce 2000. Tehdy se ještě nehrálo od osmifinále nebo čtvrtfinále na dva zápasy, jako tomu bylo v nedávných letech. Od tohoto ročníku se hraje zase už jen na jeden zápas a šance pro outsidery je tak zase větší.

Pohár to určitě dělá mnohem atraktivnějším a já jsem za takovou změnu rád. Vždyť právě příběhy jako je třeba ten opavský přitahují lidi.

My jsme si to tehdy s Ratíškovicemi velmi užili. Finále má podobný protokol jako třeba zápasy evropských pohárů, takže to pro nás bylo něco výjimečného, slavnostního.

[fve]https://youtu.be/53lQFTSK-o0[/fve]

Přečtěte si také:

Krásná rozhodčí uhranula Brazílii i celý svět! Na lajně běhá zásadně bez podprsenky!
Nevídaný striptýz! Argentinský trenér řešil své vykázání na tribunu svérázně!
VIDEO: Ostudný podraz! Brankář pomáhal zraněnému, Verratti z PSG mu vstřelil gól!

Sice jsem cítil, že by na Strahově asi nebyli rádi, kdybychom to celé vyhráli, a taky rozhodčí byl nějaký nervózní, ale na hráče to nijak zvlášť nedolehlo. Prohráli jsme tenkrát s Libercem 2:1 a oba góly nám dal argentinský střelec Leandro Lazzaro Liuni. Odehráli jsme ale velmi důstojný zápas.

S Ratíškovicemi to tehdy byla opravdová senzace, Opava je letos přece jen v trochu jiném postavení. Ještě nedávno to byl ligový klub, v profesionálním fotbale má svou historii, velmi dobré má i fanouškovské zázemí. Proti Zlínu určitě bude mít šanci uspět.

Očekávám určitě moc dobrou atmosféru na krásném stadionu v Olomouci, který podle mě bude velmi dobře zaplněný. Moc se na ten zápas 17. května těším.

O trošičku víc ale asi budu přát výhru Zlínu, kde jsem prožil krásné chvíle. Tehdy jsme také hráli evropský pohár a v Intertoto Cupu jsme vyhráli třeba na hřišti Atlétika Madrid.

Zlínu bych přál, aby se zase do Evropy vrátil.

Sledujte to nejlepší z české ePojisteni.cz ligy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“14065811″]

[blog_program_info id=“14090317″]

[blog_program_info id=“14120136″]

Foto: uefa.com, Facebook
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru