Plíšková na titul nedosáhla. Při děkovačce divákům ji přemohly slzy!

Česká tenistka Kristýna Plíšková nakonec zůstala na domácím turnaji J&T Banka Prague Open těsně pod vrcholem.

[blog_program_info id=“13918499″]

Ve finále nestačila ve třech setech na Němku Monu Barthelovou. Té se povedl majstrštyk, protože turnaj začínala už v kvalifikaci. Přesto se nakonec radovala z turnajového titulu.

Plíšková své druhé finále na turnaji WTA v kariéře rozehrála skvěle. Po vítězné úvodní sadě 6:2 to dokonce vypadalo, že kráčí za vítězstvím.

Ve druhém setu vedla 4:3 a podávala, jenže servis ztratila a posléze i celou sadu 5:7. Rozhodnout tak muselo až třetí dějství, ve kterém už za delší konec tahala Barthelová.

Po vítězství 6:2 se 26letá hráčka radovala ze 4. triumfu na okruhu v kariéře.

Mečbol Mony Barthelové:

Kristýna Plíšková se i přesto dočkala ovací od publika v aréně ve Stromovce. To ji nakonec dohnalo až k slzám, které ji podle vlastních slov překvapily.

„Nečekala jsem to, není to u mě úplně normální. Je to obrovské zklamání. Na kurtu jsem to trochu nezvládla. Bylo mi to líto. Chtěla jsem tady strašně vyhrát. Hodně tady vyhrávaly Češky, tak jsem si říkala, že bych taky mohla,“ řekla posléze Plíšková, která však ujistila, že do dalších let je pro ni i porážka ve finále cennou zkušeností. Tenhle týden mi dal hodně a určitě se z toho poučím,“ dodala Plíšková.

Sledujte na O2 TV Tenis také vyvrcholení turnaje WTA v Rabatu a začátek turnaje v Madridu.

[blog_program_info id=“13918522″]

Foto: reprovideo O2 TV Tenis (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru