Startuje seriál DTM! Na jaké novinky se můžete těšit při přenosech O2 TV Sport?

Seriál závodů cestovních vozů se vrací na obrazovky O2 TV Sport. V přímých přenosech budete moci stejně jako loni sledovat celou sezónu. Začínáme už o tomto víkendu na německém Hockenheimringu.

[fve]https://youtu.be/OP8-drf1bK4 [/fve]

Chybět nemohou legendární značky BMW, Audi a Mercedes, stejně jako motoristický expert Petr Horák jako komentátor.

Jinak se ale sezóna 2017 ponese ve znamení řady novinek, které mají sérii DTM zatraktivnit a také zvýraznit roli pilota při závodě.

Co je nového?

První novinkou je snížení počtu vozů zastupujících každou značku z osmi na šest. Startovní rošt je tedy o šest vozů chudší, ale dá se říct, že v DTM zůstali jen ti nejlepší. Změna se odehrála také na postu šéfa DTM, kde Hanse Wernera Aufrechta nahradil bývalý pilot F1 Gerhard Berger.

„Myslím, že je to změna k lepšímu. Berger vnese do DTM čerstvý vítr a má velkou podporu všech tří zúčastněných automobilek. Aufrecht měl občas megalomanské vize, kterými DTM dokonce i na nějakou dobu v letech 1997-1999 uvedl do kómatu,“ míní Petr Horák.

ekstrom dtm o2 sport

Fanoušci si letos užijí závodních aut na trati více, než tomu bylo v předchozích sezonách. Celý víkend totiž nově obsahuje tři volné tréninky (30 min), dvě kvalifikace (20 minut) a dva samotné závody. V porovnání s minulým ročníkem jsou ale oba stejně dlouhé (55 minut +1 kolo) a v obou závodech je povinná zastávka v boxech s výměnou pneumatik (dříve byl tzv. pit stop pouze v neděli).

„Novinkou je rovněž zákaz používání ohřívacích deček na pneumatiky. Jak před startem, tak před zastávkou v boxech, takže bude důležitá schopnost jezdce co nejrychleji pneumatiky zahřát,“ prozradil Horák a hned vzápětí doplnil: „Dalším důležitým faktorem jsou nové pneumatiky Hankook, které jsou vyrobeny z měkčí směsi. V prvních kolech budou nabízet vynikající přilnavost, ale rychleji se opotřebí a cit jezdce pro jejich správné využití bude hrát klíčovou roli. O to víc, když každý pilot má pro závodní víkend k dispozici pouze osm sad pneumatik.“

dtm lucas auer o2 sport

Dále došlo k výraznému omezení radiové komunikace mezi jezdcem a týmem. Ta nyní může probíhat pouze tehdy, jsou-li vyvěšeny žluté vlajky. Navíc tým může jezdci sdělit pouze instrukce týkající se bezpečnosti. Druhým případem je pak okamžik, kdy jezdec vjede na tzv. pit lane, v tu chvíli s ním tým může komunikovat bez omezení.

Zjednodušením prošlo pravidlo pro použití systému DRS, které bylo loni založeno na počtu kol daného závodu. Nově jej jezdci mohou využít až třikrát během celkem dvanácti kol, bez ohledu na to, jak dlouhý závod je.

DTm o2 sport jamie green

Poslední testy na Hockenheimu ukázaly, že letošní auta jsou o dost rychlejší než ta loňská. Bývalý šampion Paul Di Resta po testech neskrýval své překvapení z toho, jak rychlá nová auta jsou. Jejich řízení označil za velice zábavné a zároveň poznamenal, že nejdůležitější bude, jak jezdec dokáže šetřit pneumatiky.

Dle mého soudu se můžeme těšit na zajímavější podívanou, více předjíždění, více různých strategií pro závod i více nečekaných situací. A to je přesně to, co chceme v závodění vidět. Tak nezapomeňte DTM i letos sledovat v přímých přenosech na O2 TV Sport. Těším se na vás,“ dodal na závěr Petr Horák.

DTM Hockenheim na O2 TV Sport:

Datum Čas Obsah
6. 5. 2017 14:30 – 16:00 Přímý přenos 1. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)
6. 5. 2017 23:30 – 00:30 Záznam 1. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)
7. 5. 2017 15:00 – 16:30 Přímý přenos 2. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)
7. 5. 2017 23:00 – 00:00 Záznam 2. závodu 1. podniku DTM (Hockenheim, Německo)

[blog_program_info id=“13918502″]

[blog_program_info id=“13944814″]

Foto: o2.cz, dtm.com (tz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru