OFICIÁLNĚ: Vrba převezme Plzeň od nové sezony. Proč odmítl Spartu a co řekl o Horváthovi na tiskovce?

Velký návrat je skutečností. Fotbalový trenér Pavel Vrba se po skončení probíhající sezony znovu ujme Viktorie Plzeň, kterou při svém prvním působení vytáhl mezi českou špičku a dvakrát s ní postoupil do Ligy mistrů.

„Chtěl bych navázat na výsledky, které Plzeň má a doufám, že je bude mít i pode mnou,“ prohlásil Vrba na tiskové konferenci.

Na západě Čech podepsal Vrba smlouvu na 3 roky.

„Komunikoval jsem nejprve se zahraničními kluby, ale nevedlo to k tomu, abych podepsal smlouvu. V Česku jsem vedl jednání se dvěma kluby. Obě jednání byla seriózní, nakonec jsem se ale rozhodl pro Plzeň,“ uvedl na tiskové konferenci Vrba. „Rozhodujícím faktorem byla znalost prostředí a lidí okolo fotbalu v Plzni,“ doplnil kouč.

Pavel Vrba

Vrbovým asistentem bude podle očekávání Dušan Fitzel, který s ním působil jako asistent i na poslední štaci v ruské Machačkale a předtím v roli manažera u českého národního týmu.

Role současného trenérského dua Zdeněk Bečka a Pavel Horváth se bude řešit po sezóně, v klubu však o jejich další působení mají zájem.

Zbytek probíhající sezony však zůstává v zodpovědnosti Bečky s Horváthem.

„Kdyby chtěli sami nějaké konzultace, tak bych jim asi poradil. Ale už jsem jim říkal, ať se rozhodují sami. Byl bych nerad, kdybych je nějak ovlivnil a pak se to nepodařilo. Oba jsou kompetentní. Je to pouze na nich a já do toho nechci zasahovat,“ řekl Vrba.

Přečtěte si také:

Pelta bude zase zdrcenej. Nejlepší reakce na zadržení fotbalového šéfa!
Zvláštní oslava hattricku: Cristiano Ronaldo poslal fanouškům vzkaz!
Dvě patičky a geniální akce Juventusu! Hráči Monaka jen zírali

„I to, že chci nastoupit od nové sezony, se svou vizí a se svými věcmi, byl důvod, proč jsem jednání trochu prodlužoval. Nebylo by vhodné, abych někam přišel měsíc před koncem sezony,“ dodal.

O tom, jestli do svého trenérského týmu počítá i s Horváthem, který byl jako kapitán týmu při prvním Vrbově působení jeho prodlouženou rukou na hřišti, zatím kouč nic nenaznačil.

„Dohrajeme soutěž a potom se budeme bavit, kdo a v jakých funkcích bude v klubu fungovat,“ řekl Vrba.
https://www.facebook.com/deniksport/videos/10155270233239921/

Sledujte to nejlepší z české ePojisteni.cz ligy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“13918505″]

[blog_program_info id=“13944816″]

Foto: reprovideo, Facebook (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru