Čínská Slavia i v hokeji? Mohlo to tak být! Klub prý ale extraligu nepotřebuje, řekli Tvrdíkovi!

Hokejová Slavia se nadále topí v neustávající krizi. Záchranu situace v podobě splacení dluhů a velkých investic do posil slibovala čínská společnost CEFC.

Ta už vlastní fotbalovou Slavii a zájem měla i o hokejovou sestřičku.

Nicméně je sloučení obou slavných klubů pod jednou „čínskou střechou“ minimálně prozatím nedojde. Podle šéfa fotbalové Slavie Jaroslava Tvrdíka tomu zabránil „jeden ze zainteresovaných subjektů.“

Přečtěte si také:

Vlněná paráda! Hokejisté nastoupí proti Švédům v historických svetrech z roku 1947
Kolosální oslavy v Brně! Zábranský jezdil na rolbě městem, hráči na starém autobusu!
Další úlet Dominátora! Se Smartym hrubě zneuctil zesnulou hokejovou legendu

Deník Sport uvedl, že jde o spolek SK Slavia, který vlastní pozemky a hokejový stadion. Tvrdík prohlásil, že se nepodařilo získat jejich souhlas, přestože skupina CEFC o záchraně hokejového klubu uvažovala hned několikrát.

„Klub (HC Slavia – pozn. red.) je v současnosti ve stejné situaci jako Slavia FC před naším vstupem,“ prohlásil Tvrdík, podle nějž i hokej patří do sportovní rodiny značky Slavia. Následně však angažovanost ve slávistickém hokeji kvůli neshodám vyloučil.

„O dohodu nestáli. Od jednoho z nejvyšších představitelů mi bylo vysvětleno, že značka Slavia extraligový hokej nepotřebuje,“ uvedl Tvrdík.

Zvláštní postoj, zvlášť v situaci, kdy Slavia může přijít i o účast ve WSM lize, druhou nejvyšší soutěž. Ztráta licence klubu hrozí, pokud do pátku 28. dubna nezaplatí dlužné výplaty hráčům.

Klub se brání, že nic nedluží. Peníze, které vymáhají, prý byly hráčům strženy na pokutách za to, že neodjeli v říjnu k zápasu do Prostějova. Tam nakonec odcestoval juniorský tým a dostal 13 gólů.

[blog_poll_start][poll id=“613″][blog_poll_end]

Foto: o2tvsport.cz, Twitter (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru