Lukáš Pokorný bydlí patnáct kroků od pláže, místo pomlázky měl větev z palmy!

Lukáš Pokorný překonal období, během kterého čtyři zápasy proseděl na lavičce a v posledních třech utkáních opět nastoupil v základní sestavě. Navíc byl o předminulém víkendu zvolen do sestavy kola Ligue 1!

Poslední zápasy pravidelně nastupujete. Cítíte, že vaše pozice je silná?

Doufám, že tomu tak je. Po zimním příchodu jsem se dostal hned do základu, což bylo fajn. Když jsem potom ze základní sestavy vypadl, přišla špatná série a já se na trávník zase vrátil.

V Montpellieru jste dva a půl měsíce. Už jste se adaptoval?

Cítím se tady jako doma. Bydlíme s přítelkyní zhruba patnáct minut od tréninkového centra a patnáct kroků od pláže. Je to opravdu skvělé místo. Člověka nabíjí energií, když si sedne ráno na terasu a kouká na východ slunce. To je prostě věc navíc, jsem za to vděčný. Dodává mi to sílu.

Už jste s přítelkyní stihli prozkoumat okolí?

Snažíme se. Chodíme do restaurací, rádi ochutnáváme místní speciality. Víme, kam zajít v centru Montpellieru, kde co nakoupit a tak. Už nás to vtáhlo. Nedivím se, že se říká, že středomořské národy jsou zdravější. Slunce prostě dává sílu. Člověk se nemusí nabalit a je mu fajn. Je to jeden z důvodů, proč si tady lidé život více užívají. Vyrůstal jsem na severu Čech, cítím na sobě velký rozdíl.

Jak jste prožili Velikonoce? Mají Francouzi jiné zvyky, než znáte z Česka?

Jsou o trošku jinačí. O Velikonočním pondělí se schovávají dárky, sladkosti po bytě a děti je hledají. Prakticky všude je zavřeno. Udělali jsme si tedy výlet, odpočinuli si na pláži. Utrhl jsem větev z palmy a vyšupal přítelkyni, aby mi neuschla.

Pokračování rozhovoru s Lukášem Pokorným zdarma ZDE

Sobotní šlágr francouzské ligy PSG – Montpellier můžete sledovat živě prostřednictvím O2 TV:

[blog_program_info id=“13579479″]

Foto: www.mhscfoot.com
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru