Formule Richarda TESAŘE: Přichází znovu čas Schumachera?

Formule 3 si drží status juniorské série a má fungovat jako jedna z prvních velkých sérií monopostů po absolvování kartingu.

Závodníci přichází povětšinou z Formule Renault 2.0 či Formule 4. Zatímco v nižších kategoriích se ambice, zkušenosti a možnosti jednotlivých pilotů ještě stále liší, ve F3 mají všichni jednoznačný cíl, dostat se do F1.

Ostrá rivalita a ten pravý začátek startuje právě tady, a proto Formuli 3 bedlivě sledujeme na O2 TV Sport v přímých přenosech. Zjistěte s námi, jak se rodí budoucí naděje královny motorsportu.

[blog_program_info id=“13405202″]

Jedním z největších jmen ve startovním poli a zároveň nováčkem letošní sezony ve Formuli 3 je jméno dobře známé i laické veřejnosti, Schumacher.

Syn sedminásobného mistra světa F1 Mick Schumacher již od motokár projevuje otcův talent a jeho kariéra stoupá strmě vzhůru.

Mick Schumacher

Loni skončil 18letý Němec stříbrný v italském a německém šampionátu Formule 4 a letos bude na roštu čítajícím devatenáct pilotů mezi pouhými pěti nováčky.

Formuli 3 bude tedy v této sezoně vládnout především zkušenost, a proto uvidíme, jestli se Schumacher junior prosadí. Startovní pozici však nemá vůbec špatnou, protože bude hájit barvy nejsilnější stáje novodobé historie šampionátu, týmu Prema Powerteam.

Mick Schumacher

Za zmínku stojí minimálně ještě několik dalších závodníků, přičemž pro Schumachera jr. je hodně pikantním rivalem Joey Mawson, který syna slavného otce v uplynulém roce připravil o titul v německé Formuli 4.

Nejzkušenějším jezdcem na startovním roštu bude 21letý Brit Jake Dennis, jež má na svém kontě již 66 startů, které absolvoval v sezonách 2014 a 2015 a vytěžil z nich 6 vítězství. 60 startů a 5 triumfů má na svém kontě loňský vicemistr Max Günther. Škála adeptů na přední příčky je mnohem širší a až první podniky napoví, kdo mezi nimi bude.

Vylepšená Formule 3 může trhat rekordy

Není také bez zajímavosti, že letošní technika zrychlí. Seriál Formule 3 využívá jednotných monopostů dodávaných Dallarou od roku 2012 a homologace současných monopostů platí až do konce sezony 2019.

Přestože před sebou mají aktuální modely ještě další 3 roky života, pustil se italský výrobce do vylepšení. Přestože dvoulitrové motory o výkonu 240 koní zůstávají, úpravy se týkají bočnic zadního a předního křídla s přepracovanými křidélky a delším difuzorem. Tím získají vozy téměř o 20% vyšší přítlak a lepší přilnavost v zatáčkách, díky které zrychlí Formule 3 o 1 s na kolo.

V ideálním případě se můžeme dočkat útoku na nejrychlejší časy v novodobé historii série.

Přímé přenosy na O2 TV Sport sledujte od pátku až do neděle.

[blog_program_info id=“13405202″]

[blog_program_info id=“13405212″]

[blog_program_info id=“13428720″]

Foto: Facebook Mick Schumacher
Richard Tesař Autor článku
Richard Tesař
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru