Za faul mimo vápno penalta pro Atlético! Cítí Leicester oprávněně křivdu?

Úřadující šampioni Premier League přijeli do Madridu jako výrazní outsideři a průběh zápasu tomu i odpovídal – domácí Atlétiko jasně dominovalo, Leicester dokonce ani jednou nevystřelil na bránu.

Los Colchoneros však dokázali 64% územní převahu přetavit pouze v nevelký náskok do odvety a zápas rozhodl jediný gól, po kterém se navíc Lišky cítí okradeny. A to oprávněně.

[blog_embed_video][/blog_embed_video]

Proti loňským finalistům Ligy mistrů to Angličané měli velmi složité a k úspěchu potřebovali každý kousek štěstí. Paní štěstěna se však k Liškám obrátila zády a naopak se podepsala pod jediný gól Atlétika.

[blog_program_info id=“13404638″]

O faul se nesporně jednalo, Marc Albrighton francouzského útočníka k zemi poslal bez debat. Švédský sudí Jonas Eriksson však penaltu udělil chybně, jelikož podle opakovaných záběrů došlo k faulu mimo pokutové území.

Atletico Leicester penalta

Přečtěte si taky: SESTŘIHY: Cristiano RONALDO skolil Bayern! Real veze z Mnichova výhru. Nechyběla penalta i červená karta!

Antoine Griezmann nabídnutou šancí nepohrdl, ale vzhledem k tomu, že to byla jediná a rozhodující branka, je rozčarování Angličanů velké. Jasno měl bývalý útočník Celtiku John Hartson:

„Jak může rozhodčí na takové úrovni udělat tak strašně velikou chybu.. Leicester hraje dobře, ale bude se cítit okraden!“

A servítky vůči Erikssonovi si nebral ani známý komentátor Gary Lineker. Bývalý internacionál loni po prohrané sázce musel kvůli titulu Leicesteru moderovat ve spodním prádle a letos se nic podobného s největší pravděpodobností nestane, ale sympatie k Liškám cítí někdejší fotbalista nadále.

„Stupidní zákrok, ale mimo vápno. Rozhodčí stojí 5 metrů od toho. Zvláštní.“

Hostující trenér Craig Shakespeare sice uznal, že sudí mají těžkou práci, ale pro takovou chybu pochopení neměl. „Byli jsme poškozeni. Bylo to klíčové rozhodnutí zápasu. Jednoznačně to byl faul, ale mimo pokutové území. V rozhodujících chvílích musí být rozhodčí přesný.“

[blog_poll_start][poll id=“597″][blog_poll_end]

Přečtěte si taky: Fantastičtí fanoušci Dortmundu! Podívejte se, jak vytvořili neskutečné choreo! Lepší výsledek do odvety ale má Monako!

Atlético vs. Leicester 1:0

Sestřih zápasu (penaltový moment v čase 1:30):

[blog_embed_video url=“https://o2sport.streaming.mediaservices.windows.net/83c4e5c4-dfb2-4596-833e-4cbdea79dce0/LM_ST_ATLETICO-LEICESTER.ism/manifest“ player=“azure“]

[blog_program_info id=“13404638″]

Foto: repro O2 TV Fotbal, Twitter  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru