PALIČKOVY trenérské postřehy: Nový systém ligy vítám. Zatraktivnit potřebuje!

Kolem schválení nového hracího modelu ligy bylo hodně diskuzí. A také spousta negativních názorů. Já to ale vítám. Myslím si, že je to dobrý nápad a liga potřebuje zatraktivnit.

Navíc se nenechme mýlit. Dnešní fotbal je také byznys. Více zápasů by mělo přinést více peněz.

Daleko méně by mělo být zápasů, kdy ani jednomu týmu o nic nejde. Naopak přibude zápasů o všechno, které obvykle přilákají i vyšší návštěvy.

Přijde mi v pořádku, že o titulu se rozhodne ve vzájemných soubojích těch nejlepších. To samé platí i pro boj o záchranu. Týmy si to rozdají přímo mezi sebou a dokáží, kdo je lepší.

Nevadí mi třeba ani to, že ve skupině o titul a o záchranu se bude hrát jednokolově. Přijde mi i spravedlivé, že první tři celky budou zvýhodněny jedním domácím zápasem navíc. Aspoň bude o co hrát i v závěru základní části, protože bude důležité se do té trojky dostat.

Samozřejmě není všechno ideální. Vždy se najdou nějaké mouchy, ale nevidím jich nějak moc. Koneckonců nadstavba se hraje i v jiných zemích a také to tam funguje.

Slavia Sparta Josef Šural Michael Lüftner

Přečtěte si také:

Příběhy české ligy XI: Michal Bílek rozjíždí blšanský boj o záchranu před 51 diváky (2003/2004)
„Ty výrazy v obličejích nezapomenu do smrti!“ Sahin z Dortmundu promluvil o útoku na autobus!

Tlak narůstá

Co se týká dění na hřišti, tak žádný ze tří prvních týmů v minulém kole neukázal bůhvíjaký výkon. Přikládám to tomu, že zápasů začíná ubývat a pracuje nervozita a tlak. Každý ho má trochu jiný. Plzeň a Sparta mají nové trenéry, Slavia zase po delší době bojuje o titul a cítí velkou šanci.

Důležité jsou ale tři body, a to se podařilo všem třem.

Hodně napínavý může být souboj o čtvrtou příčku. Ke Zlínu a Boleslavi se dotahují Teplice. Na ty jsem hodně zvědavý.

V této sezoně vstřelil Jan Kopic zatím dva góly – jeden z nich ve 2. kole do sítě Bohemians. Foto: Jan Tauber

Výměny trenérů

O místo přišel další trenér. V Jihlavě skončil Michal Bílek. Už je toho vážně trochu moc, i když zrovna v tomto případě se to trochu předpokládat dalo. I když určitě za všechno nemůže trenér Bílek, tak nějakou logiku to má. Do konce soutěže ještě chtějí dát týmu nějaký impuls.

Michal Bílek

Přečtěte si také:

SESTŘIHY: Cristiano RONALDO skolil Bayern! Real veze z Mnichova výhru. Nechyběla penalta i červená karta!
VIDEO: Fantastičtí fanoušci Dortmundu! Podívejte se, jak vytvořili neskutečné choreo! Lepší výsledek do odvety ale má Monako!

Vždycky je jednodušší vyměnit jednoho trenéra než pět hráčů. Jednodušší i levnější. Sám jsem to také zažil. Jak se říká, k fotbalu to bohužel patří.

Nicméně trpělivost s trenéry by měla být větší.

Dalším koučem, co to má mít nahnuté, je údajně Bohumil Páník ze Zlína. Už druhé jaro za sebou se mu nedaří, ale považuji to za shodu okolností. Podzimy měl Zlín v posledních dvou sezonách výborné, pak ale došlo k odchodu opor a tým se musel doplňovat.

Zdálo by se, že tedy na jaře Páník vždy zabuduje nové hráče a na podzim už to všechno šlape. Takže vlastně odvádí velmi dobrou práci.

Sledujte to nejlepší z české ePojisteni.cz ligy na O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“13405216″]

[blog_program_info id=“13529693″]

Foto: sparta.cz, www.gol.cz/Jan Tauber, reprovideo youtube.com
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru