Tenisový svět Libora BASÍKA: Návštěva u McEnroea

Málokdo však ví, že jedna tenisová akademie, která nosí jméno bývalého tenisového velikána se nachází v New Yorku, konkrétně na ostrůvku Randall´s Island mezi Manhattanem a Queensem.

John McEnroe Tennis Academy není nejznámější, ale například během US Open se to tam hvězdami jenom hemží. Do areálu během posledního grandslamového turnaje roku zamířili třeba Roger Federer, Novak Djokovič či Andy Murray.

Letos před startem v Indian Wells potrénoval s českým trenérem v akademii Janem Kunčíkem i Juan Martin Del Potro. Nejen synovec Květy Peschke a bývalý hráč č. 819 na ATP je českou stopou mezi trenéry u McEnroea. Druhou do party je Hana Šromová (max. 87. místo WTA).

Areál nabízí celkem 20 kurtů, deset antukových a deset s tvrdým povrchem. Akademii zaštítil svým jménem John McEnroe, kterého můžete potkat vždy, když je přítomen osobně v New Yorku. Bohužel v rámci mé návštěvy odvěký rival Ivana Lendla přítomen nebyl a ani jeho 17letá dcera neměla ponětí, kde se zrovna její otec nachází. Aktuálně je John „Mac“ tenisovým komentátorem a pravidelně startuje na exhibicích.

I tak jsem McEnroea potkal, sice ne Johna, ale i jeho mladší bratr Patrick je tenisovou legendou a uznávaným odborníkem.

Přečtěte si také:

Malý tenisový zázrak! Mahut odvrátil v Davis Cupu smeč až z tribuny!
Šafářová s Mattekovou ovládly Charleston SEXY vítězným tanečkem! Jak oslavily triumf ve čtyřhře?
Bouřlivák Kyrgios překvapil fanoušky! Na Facebooku nabídl své BMW!

Libor Basík a Patrick McEnroe. Foto: archiv Libora Basíka McEnroe Academy v New Yorku. Foto: archiv Libora Basíka McEnroe Academy v New Yorku. Foto: archiv Libora Basíka

Co takový trénink u McEnroea stojí? Za hodinu s trenérem zaplatíte mezi 170 a 200 dolary a nečekejte, že by se vás ujal jeden ze slavných bratrů. Samostatný kurt vyjde na 70 dolarů za hodinu. Na druhou stranu když budete mít štěstí, můžete si zahrát třeba vedle Bena Stilera, Jerryho Seinfelda nebo šéfa firmy Johnson and Johnson Roberta „Woodyho“ Johnsona.

Sledujte na O2 TV Tenis turnaje ATP v Marrákeši a turnaje WTA v Bielu a Bogotě!

[blog_program_info id=“13405297″]

[blog_program_info id=“13405309″]

Program konkrétních zápasů najdete každý den na Facebooku O2 TV Sport!

Foto: archiv Libora Basíka, o2tvsport.cz
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru