Dojemná Eliášova rozlučka s kariérou! Není divu, že neudržel slzy!

Patrik Eliáš odehrál v základní části NHL celkem 1240 zápasů, nastřílel 408 gólů, k tomu přidal 617 asistencí. Celkem 1025 bodů z něj dělá po Jaromíru Jágrovi druhého nejproduktivnějšího Čecha v historii.

Dalších 162 utkání (45 gólů, 80 asistencí) přidal v play-off. Dvakrát zvedl nad hlavu Stanley Cup, dvakrát skončil s týmem těsně pod vrcholem ve finále.

Za jiný klub než New Jersey ve slavné lize nehrál. Zámořskou kariéru načal jedním zápasem v sezoně 1995-96 a rozloučil se definitivně letos 31. března kvůli přetrvávajícím problémům s kolenem. Poslední zápas odehrál loni 9. dubna proti Torontu.

Přečtěte si také:

Má oči i vzadu? Crosby předvedl famózní přihrávku mezi nohama!
HOMOLKOVY zámořské objevy: NHL je ohledně olympiády v právu! Je výjimečná
„Nadešel čas.“ Jágr způsobil na síti poprask! Co naznačil fanouškům?

Při rozlučkovém ceremoniálu před zápasem s New York Islanders absolvoval Eliáš nejprve s týmem rozbruslení. Na led vjel jako první, bez helmy a poslal puk do prázdné branky. Pak se k němu připojili spoluhráči.

Před začátkem zápasu pak hala potemněla a nastalo definitivní loučení. Nechyběla při něm jeho žena Petra i dcery Sophia a Kaila. Právě ony vhodily čestné buly a Eliáš pak zamířil do kabiny.

„Měl jsem zvláštní pocit. Byl jsem trochu nervózní. Bylo to spíš, jako bych měl hrát první zápas, než definitivně končit,“ řekl Eliáš. „Držel jsem se, než přišla Petra s děvčaty. To pro mě bylo překvapení,“ dodal nyní už bývalý hokejista k slzám dojetí, které na okamžik zalily jeho oči.

Devils už před časem oznámili, že v příští sezoně vyřadí Eliášovo číslo 26 ze své sady a jeho dres bude viset na čestném místě pod stropem jejich haly.

Přenosy z NHL můžete pravidelně sledovat v O2 TV!

[blog_program_info id=“13258248″]

[blog_program_info id=“13258273″]

Foto: reprovideo nhl.com (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru