Pro www.gol.cz vypráví, že teď už se myšlenkami upíná na nedělní mač proti Torinu i že umí vařit!
Stihl i holiče
„Protože míváme vždycky v pondělí v klubu volno, nezůstal jsem po kvalifikaci se San Marinem v Itálii, ale vrátil se zpátky do Prahy. Navštívil jsem pár kamarádů, zašel si k holiči a večer jsem strávil s přítelkyní. Do Udine jsem cestoval až v úterý letecky přes Mnichov a odtud do Benátek,“ popisoval Jakub Jankto svůj program.
Už v neděli jej čeká soutěžní utkání na půdě AC Torino.
Zápas můžete zhlédnout prostřednictvím O2 TV na stanici Sport 1:
[blog_program_info id=“13086578″]
Přečtěte si taky: Neskutečný Jankto! Načapal Harta a parádní trefou odrovnal komentátora
Pomohlo hostování i italština
„I když teď pravidelně hraju, na začátku sezony tomu tak nebylo. Prvních pět zápasů jsem proseděl na lavičce náhradníků, pak jsem postupně začal naskakovat do hry. Ale nedařilo se nám a došlo k výměně na postu trenéra, což mi pomohlo,“ hodnotil Jankto svoji herní vytíženost.
„Dostal jsem důvěru a hned první zápas proti Juventusu skóroval. Navíc se někteří kluci zranili, takže se prostě v sestavě držím.“
Jako důležitý faktor vidí, že se dobře naučil řeč. „Pomohlo mi roční hostování v minulé sezoně v druholigovém Ascoli i dobré zvládnutí italštiny, protože v Itálii se anglicky moc nemluví. Se zahraničními spoluhráči tak komunikovat můžu, ale s trenérem nebo sportovním ředitelem musí člověk jednat pouze v italštině. Řeč je pro úspěch hodně důležitá.“
Přečtěte si taky: Vrchol drzosti! Benteke srazil Chelsea do kolen mazáckým gólem
Praní a vaření
Angažmá v zahraniční pro Jankta znamenalo velkou životní změnu.
„Když jsem v osmnácti přestupoval ze Slavie do Udine, byla to pro mě obrovská změna, protože jsem se musel naučit starat se sám o sebe a zvládat všechny věci potřebné k životu. Do té doby mi rodiče, se kterými jsem bydlel, všechno připravili, uvařili, vyprali. Najednou se to den ze dne změnilo, ale po dvou měsících jsem si zvyknul. Začal jsem si i vařit. Nejsem žádný Pohlreich, ale něco uvařit umím!“