Derby pražských S je zpět! Vyberte ten nejpamátnější zápas tisíciletí!

[blog_program_info id=“13083610″]

1999/00: Sparta – Slavia 5:1

Jeden z nejpamátnějších zápasů mohli fanoušci zažít v roce 2000 na Letné. A slávisté na něj v dobrém nevzpomínají! Nejdřív dostali pořádnou nakládačku a ještě museli sledovat oslavy Sparty, která v zápase získala titul!

Slávisté v první půli otevřeli skóre díky brance Richarda Dostálka. Dokonalý obrat však zahájil Vratislav Lokvenc, který sám vstřelil 2 branky. Debakl pak vyšperkovali Petr Gabriel, Miroslav Baranek a Jiří Novotný.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=LzPjS9pw7-4[/fve]

2000/01: Sparta – Slavia 4:4

Jubilejní 250. derby skutečně stálo za to! Rozjetá Sparta tehdy byla jasný favorit. O tom překvapivější byla zběsilá přestřelka s rekordními 8 brankami!

Sparta tehdy třikrát vedla. K vítězství však zápas dotáhnout nedokázala! Královskou zásluhu na vyrovnání měl slávistický útočník Pavel Kuka, autor hattricku! Co na to přísný kouč Slavie Karel Jarolím?

„Při troše důslednosti mohl těch gólů dát víc,“ překvapil svým hodnocením.

Za Spartu nejvíce zářil křídelník Josef Obajdin. Ten zahájil akci před brankou Jiřího Jarošíka, nahrál na branky Marka Kincla a Radima Holuba a jeden gól vstřelil sám. Zápas završil náhradník Slavie Tomáš Kuchař, který vyrovnával v poslední minutě výstavní střelou do šibenice.

[fve]https://youtu.be/cF8U_0KSBJ0[/fve]

2005/06: Slavia – Sparta 4:1

Ani jeden z týmů si tuto sezónu za rámeček nedá. Slavia skončila na 3. místě, Sparta byla dokonce až pátá. Mistrovský titul získal Liberec.

I tak byl o derby obrovský zájem a diváci se rozhodně měli na co dívat! Sparťanští fanoušci musí slzu zatlačovat ještě teď!

Zápas sice načali hráči v rudém a dostali se do vedení, poté už se však taktovky ujali červenobílí! Neproměněná penalta Slavie ještě nechávala sparťanským naději na zisk tří bodů. Poté už se však šance začaly hroutit!

Dušan Švento, jehož můžete najít na soupisce Slavie i dnes, otevřel gólový účet sešívaných a už to jelo! Postupně se prosadili ještě Martin Latka, Stanislav Vlček a Matej Krajčík. Takovou nálož letenští rozhodně nečekali!

[fve] https://youtu.be/3c-k9XtrKLc[/fve]

2008/09: Sparta – Slavia 1:4

Znemožnění na vlastním stadionu! Zápas měl jasného hrdinu. Tím byla dvougólová legenda Slavie Vladimír Šmicer. Vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem otevřel skóre po skrumáži ve vápně. Další zásah přidal Mickael Tavares a se Spartou to nevypadalo dobře. Jiskru naděje ještě vykřesal Kamil Vacek. Všechny snahy však zmařil svým druhým gólem právě Vladimír „Štístko“ Šmicer.

Poslední pomyslný hřebíček do sparťanské rakve zasadil v samém závěru Zdeněk Šenkeřík a Slavia výborně nakročila k obhajobě titulu z předchozí sezony.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=1unY9RstP28[/fve]

2014/15: Sparta – Slavia 2:1

Slavia byla v posledních letech ve velkém útlumu. Na derby se ale i v těch nejhorších časech dokázala vždycky vyhecovat. Zle trápila Spartu i na jaře 2015. Přestože se sama trápila a Sparta ještě doufala v obhajobu titulu.

Milan Škoda úžasným sólem otevřel skóre a Sparta byla najednou v obrovských problémech. Slavia ale další velké šance nevyužila a po přestávce přišel velkolepý obrat.

V 66. minutě doklepl vyraženou střelu Bořka Dočkala do sítě David Lafata. A když už to vypadalo na remízu, rozhodl v 89. minutě po rohovém kopu Jakub Brabec. Letná se propadla do extáze.

Na titul to ale nakonec stejně nestačilo. Sparta skončila až druhá o pět bodů za Plzní.

[blog_poll_start][poll id=“581″][blog_poll_end]

Poslední derby na podzim už Slavia na Letné dokázala dotáhnout k vítězství. Pomstí se Sparta nyní v Edenu a vezme si klíč od Prahy zpět?

Sledujte derby „S“ na O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Free!

V neděli 2. dubna odstartuje speciální studio k derby už ve 13 hodin. Ve speciálním programu se vrátíme k posledním dvěma derby Sparty se Slavií. Vrcholem pak bude přímý přenos utkání Slavia – Sparta z pražského Edenu, které začne v 17.30. Těšit se můžete na tradiční výběr kamer i speciální fanouškovský komentář v podání herců Jakuba Štáfka, alias Laviho ze seriálu Vyšehrad, a Vojtěcha Záveského.

[blog_program_info id=“13084152″]

[blog_program_info id=“13084156″]

Kromě O2 TV Sport a O2 TV Fotbal můžete derby pražských S vidět také na O2 TV Free, kde vysílání stojí pouhou 1 Kč.

Jak naladit O2 TV Free zjistíte ZDE!

[blog_poll_start][poll id=“576″][blog_poll_end]

Foto: slavia.cz (mal, fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru