PILNÉHO domácí hřiště: Pomůže pražská Sparta Plzni k titulu?

Fotbalová Sparta se na jaře trápí. Z pěti zápasů vyhrála jen dvakrát a dokonce vyměnila trenéra. Kvůli výsledkové krizi letenští prakticky vypadli ze hry o titul, ale teď zase mohou velmi výrazně zamíchat kartami.

A to ve prospěch západočeského rivala z Plzně. Spartu totiž o víkendu čeká 287. derby se Slavií.

[blog_program_info id=“13084156″]

V zápase v Edenu bude chtít nový lodivod Letenských Petr Rada uspět. Důvodů k tomu má hned několik.

Petr Rada (Sparta)

Přečtěte si také:

Největší klaun kvalifikačního víkendu? Výkon běloruského brankáře vás musí rozesmát
Co má Jamie Vardy za problém? Útočník Anglie si zase přímo na hřišti ubližoval!
Bláznivá čínská liga! Za TOHLE dostal reprezentant ŠEST měsíců stopku!

Za prvé potřebuje vrátit Spartu na vítěznou vlnu, protože Letenští se musí v tabulce začít pomalu dívat i pod sebe. A za druhé během své kariéry seděl bývalý reprezentační kouč i na lavičce sešívaných, i když to bylo v době, kdy se Slavii herně ani ekonomicky moc nedařilo.

Sparta na jaře herně ani výsledkově moc neoslňuje, ale to se může změnit.

Rada měl poprvé více klidu na práci s mužstvem. Tentokrát to totiž nebyla taková hektika jako při jeho premiéře proti Zlínu, kdy tým poznával za pochodu. Reprezentační přestávka by tedy Spartě mohla přijít vhod. Konečně by ve hře mohl být znát nějaký rukopis nového lodivoda.

Dalším plusem pro Spartu může být i fakt, že tentokrát reprezentační kouč Karel Jarolím využil jen jednoho sparťana oproti šesti slávistům. Tým z Letné v nároďáku reprezentoval jen brankář Tomáš Koubek. Petr Rada tak mohl pracovat s většinou svého kádru.

 

Jediné, co mu může dělat starost je fakt, že Spartě bude scházet stoper Michal Kadlec. I když vzhledem k tomu, že právě zkušený stoper nemá zrovna optimální formu, tak třeba Petr Rada najde šikovnější záplatu.

Michal Kadlec (Sparta) v zápase se Zlínem. Foto: Facebook

Zápasy pro reprezentační přestávce bývají nevyzpytatelné, tak se o víkendu může stát v Edenu cokoliv. Pokud by Sparta urvala pod Petrem Radou první vítězství, oslabila by slávistickou šanci na titul. Všechny trumfy by v tom případě měla v rukou mistrovská Viktoria Plzeň.

Sledujte derby „S“ na O2 TV Sport, O2 TV Fotbal a O2 TV Free!

V neděli 2. dubna odstartuje speciální studio k derby už ve 13 hodin. Ve speciálním programu se vrátíme k posledním dvěma derby Sparty se Slavií. Vrcholem pak bude přímý přenos utkání Slavia – Sparta z pražského Edenu, které začne v 17.30. Těšit se můžete na tradiční výběr kamer i speciální fanouškovský komentář.

[blog_program_info id=“13084152″]

[blog_program_info id=“13084156″]

Kromě O2 TV Sport a O2 TV Fotbal můžete derby pražských S vidět také na O2 TV Free, kde vysílání stojí pouhou 1 Kč.

Jak naladit O2 TV Free zjistíte ZDE!

[blog_poll_start][poll id=“576″][blog_poll_end]

Foto: o2sport.cz, Facebook, repro youtube.com
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru