Devítinásobný český král Petr Čech: Chci slavit triumf v FA Cupu!

A jak se čtyřiatřicetiletý světově uznávaný brankář svěřil www.gol.cz, na klubové úrovni však ještě zdaleka nekončí, byť v příštích týdnech londýnskému Arsenalu kvůli víkendovému svalovému zranění nepomůže zachránit v jarním finiši dost rozporuplnou sezonu…

Kdy jste byl naposledy v Česku?

Loni v létě, kdy jsem také oficiálně oznámil konec reprezentační kariéry. Tím pádem mě už míjejí srazy národního týmu, při kterých jsem se vždycky dostal aspoň na pár dnů do Česka.

Nelitujete občas tohoto rozhodnutí?

Vůbec ne! Stále víc se utvrzuji v tom, že to bylo správné rozhodnutí. Můj čas se prostě naplnil a po osmnácti letech profesionální kariéry potřebuji mít víc času na odpočinek, který by při plnění reprezentačních povinností nebyl možný. Mohu si také doléčit i některé zdravotní neduhy.

[blog_gallery id=“48671″ style=“block“]

Jeden vás postihl i v posledním utkání Premier League v Birminghamu s WBA a musel jste kvůli němu už v závěru prvního poločasu vystřídat…

Myslím si, že jsem si natrhl sval na levé noze, ale protože jsem v pondělí letěl do Prahy, nestihl jsem už absolvovat v Londýně podrobná vyšetření. Až po nich budu vědět, jak dlouhá absence mě nyní čeká. I z tohoto osobního důvodu se mi nyní reprezentační přestávka docela hodí, že nepřijdu o tolik zápasů s Arsenalem.

[blog_program_info id=“12870007″]

Kanonýrům se v poslední době moc nedaří. Proč?

Příprava i tréninky byly a jsou úplně v pohodě, bohužel se nám tohle nedaří přetavit do zápasů. Ale věřím, že se zvedneme a zajistíme si opět přímý postup do Ligy mistrů. To je nyní náš hlavní cíl, na vytoužený mistrovský titul už nedosáhneme, protože máme na Chelsea hodně velkou ztrátu. Chtěli bychom aspoň získat FA Cup.

Celý rozhovor s Petrem Čechem zdarma ZDE

Autor: Václav Tichý
Foto: Facebook Petr Čech, Jan Tauber – www.gol.cz
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru