Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Kdo bude hrát rozhodující roli v boji o titul? Sparta!

Letenští se ve zbytku sezony utkají s oběma kandidáty na celkové prvenství. Hned po reprezentačním srazu je čeká výlet do Edenu (neděle, 2. dubna od 17:30, živě O2 TV Sport a O2 TV Fotbal).

A pro Slavii to bude velmi nepříjemný zápas. Řada sešívaných opor se bude vracet z plnění reprezentačních povinností a bůhví v jakém zdravotním stavu.

To, že Jaroslav Šilhavý nebude mít k dispozici kompletní tým, samozřejmě omezí kvalitu přípravy před takhle těžkým duelem. Navíc v derby nebudou moci hrát vykartovaní Bořil se Sýkorou. Především druhý jmenovaný je v tuhle chvíli pro Slavii klíčovým hráčem a bude hodně chybět.

Jan Sýkora

Přečtěte si taky: Sparťanští ultras protestovali. Házením dělobuchů znovu přerušili zápas!

Naopak trenér Sparty Petr Rada má teď dost času na to, aby dal svůj tým dohromady a důkladně ho připravil na další zápas, který může ve Spartě docela zásadně změnit atmosféru. A nezapomínejme, že Rada velmi dobře zná slávistické prostředí.

Petr Rada (Sparta)

Ani v dalších zápasech Slavii nečeká nic jednoduchého. O body se asi bude muset třást (kromě derby) na Slovácku, na Bohemce i v Mladé Boleslavi a v neposlední řadě v Karviné (jak ukázal poslední zápas Plzně).

[blog_program_info id=“12767509″]

Přečtěte si taky: Plzeň otočila zápas v Karviné a vrací se do čela ligy! Měl platit rozhodující gól?

Plzeň to má ve svých rukou

To Viktoria Plzeň má podle mého názoru daleko výhodnější los. Zápas venku proti Spartě je podle rozhodně nejtěžším testem, který před svěřenci Romana Pivarníka leží.

Předpokládám, že v domácím prostředí si uchovají svojí sílu jak proti Mladé Boleslavi, tak proti Teplicím. A tak kromě utkání na Letné je venku čeká už jen jeden nevyzpytatelný soupeř Jablonec. Jenže ten nedokázal na domácí půdě Plzeň porazit už sedmkrát v řadě, z toho prohrál hned šestkrát.

Západočeši mají všechno ve svých rukách a s ohledem na soupeře ve zbytku sezony se stávají favoritem. O mistrovském titulu se tak bude podle všeho rozhodovat zase na Letné.

Přečtěte si taky: Slavia neproměňovala šance, z Liberce veze jen remízu!

[blog_program_info id=“12767507″]

Foto: Facebook SK Slavia Praha, Facebook AC Sparta Praha
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru