PALIČKOVY trenérské postřehy: Rada ve Spartě nemá dlouhodobou perspektivu

To, že ve Spartě nejspíš nefunguje všechno ideálně mezi trenérským štábem a hráči, mě napadlo poprvé po rozhovoru s Bořkem Dočkalem, který jsem četl před začátkem jarní části ligy.

Osobně si myslím, že právě nefungující chemie v týmu je důležitým důvodem současných výsledků Sparty i konce trenérů Davida Holoubka a Tomáše Požára.

Musím říct, že jejich odvolání mě v současné situaci moc nepřekvapilo. Rozhodně mě ale překvapilo jméno Petra Rady jako jejich nástupce.

Tomáš Požár a David Holoubek

Proč Rada?

Z určitého pohledu volba právě Petra Rady dává logiku.

V tomto kroku vidím snahu Sparty získat především zkušeného trenéra. David Holoubek určitě fotbalu rozumí, ale ve velkých týmech, jakým Sparta v našich podmínkách rozhodně je, není tato práce jen o trénování jako takovém.

Je to především práce s lidmi. Je potřeba se vyrovnávat s různými třenicemi, které mohou vznikat. Třeba mezi staršími a mladšími hráči. Na to jsou potřeba i zkušenosti, které podle mě Holoubkovi chyběly.

Přečtěte si také:

Petr Rada se ujal vlády na Spartě! Český fotbalový internet pláče! Smíchy i zlostí (NEJLEPŠÍ REAKCE ZE SÍTÍ)!
Štěstíčko, nasazení, přístup… Co všechno zahlásil trenér Rada v prvním rozhovoru ve Spartě?
VIDEO: Dobrá r(R)ada nad zlato! Viděl „Laviii“ do budoucnosti, když našel trenéra pro Spartu u slávisty?

Petr Rada Facebook

Od Petra Rady teď očekávám, že se přikloní spíš ke zkušenějším hráčům, pokud tedy budou zdraví. A bude chtít obnovit především týmovou soudržnost. Je to možná trochu fráze, ale v dnešním fotbale jsou tyto věci nesmírně důležité.

Když to trochu přeženu, tak to bude podle mě momentálně pro Spartu mnohem důležitější, než v jakém rozestavení a s jakou taktikou Sparta začne.

Pomůže Rada Spartě?

Sám na to rozhodně stačit nebude. Musí mu pomoct celý klub. V první řadě tím, že v realizačním týmu se udělá jasno, kdo za co zodpovídá. Sice je to pohled z dálky, ale můj dojem byl, že trenérů bylo ve Spartě opravdu až příliš a to mezi hráči muselo vyvolávat určité nejasnosti.

Teď by se měla nastavit jasná pravidla, což je první předpoklad k tomu, aby se Spartě začalo zase dařit i na hřišti.

To potřebuje hodně rychle, protože Zlín s Mladou Boleslaví už na ni ztrácejí jen 4 body.

[blog_program_info id=“12696255″]

Osobně si ale myslím, že ve Spartě už pochopili, že titul je pro letošek pryč. Výměnou trenéra se Sparta pokusí zachránit aspoň druhé místo, které je důležité z pohledu možnosti bojovat v předkolech Ligy mistrů. Třetí místo a Evropská liga by byla jen taková slabá útěcha.

Přečtěte si také:

VIDEO: Famózní Hummelsova závora! Zákrokem roku zachránil jasnou branku! Je tohle víc než gól?
VIDEO: Děs a dým! Chuligáni Sparty podpálili v Boleslavi vlastní sektor! Zasahovali hasiči!
Sázka snů! Šílený tiket na Ligu mistrů vynesl za 42 korun přes dva a půl milionu!

Je to záplata, nebo zůstane ve Spartě delší dobu?

Sám Petr Rada nemá moc co ztratit, takže je to pro něj zajímavá šance. Třeba to vyjde a nikdo neví, co se stane v létě. Můj názor ale je, že ve Spartě dlouhodobou perspektivu nemá. Jak už jsem ale napsal, jako řešení ad hoc to může být pro Spartu zajímavý tah.

Foto: Facebook
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru