Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Může být vyhazov Požára s Holoubkem pro Spartu správným krokem? Ano, může!

Podle mého názoru tenhle krok může fungovat. Ale jen za předpokladu, že už má vedení Sparty promyšlený krok číslo dvě a tím je, kdo nastoupí k týmu jako hlavní trenér.

Provizorií a experimentů už bylo opravdu dost. Tým je rozklížený a fanoušci pořádně naštvaní.

Sparta se nachází v situaci krizového managementu. Aby se dostala z téhle složité situace, musí jako první ze všeho a co nejrychleji angažovat zkušeného trenéra, pokud možno s dobrou sparťanskou minulostí.

Na experiment s Pavlem Vrbou by měli Letenští co nejrychleji zapomenout. Musí to být osobnost, kterou bude respektovat kabina a která si rychle získá na svoji stranu i fanoušky.

Pavel Vrba trenér reprezentace

Přečtěte si také:

ŠOK na Letné! Holoubek s Požárem už netrénují Spartu! Kdo povede tým do konce sezony?
Ještě větší ŠOK na Letné! Spartu má převzít bývalý kouč repre Rada! Už v úterý ráno!
Rebel „Lavi“ řádil v TIKI-TAKA! Vízek mu prorokuje soud, Škodovi bude platit alimenty!

[blog_program_info id=“12675772″]

Nový kouč by následně měl vsadit především na zkušené hráče bez ohledu na jejich aktuální formu.  Nemůžete přece chtít od nezkušených mladíků jako je Michal Sáček nebo Aleš Čermák, že Spartu v téhle vzrušené atmosféře před stále naštvanějšími fanoušky potáhnou.

V létě pak musí přijít další krok v podobě přebudování kádru. Sparta musí získat nové lídry, kteří budou mít zkušenosti a zároveň na hřišti nebudou mít starosti sami se sebou, ale naopak budou schopní pomoci táhnout ostatní.

Musí to být vítězné typy, kterým není jedno, že je poráží průměrní soupeři. Dařit se nemusí, ale bojovat ano. Myslím si, že pokud sparťanští fanoušci uvidí opravdové zaujetí od první do poslední minuty a touhu bojovat, odpustí svému týmu i méně atraktivní herní projev.

Takoví hráči se ale budou shánět velmi obtížně, ale musí se vytvořit nová hierarchie. Bude to dlouhá cesta, ale pokud to na Spartě konečně pochopí, nemusí cesta z krize trvat tak dlouho.

Foto: Facebook, O2 TV Sport
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru