Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Slavia změnila přestupovou strategii a jde jí to k duhu!

Bylo to vidět i během posledního ligového utkání proti Plzni. Z letních posil se v ní objevil pouze Michael Ngadeu-Ngadjui, zatímco hned tři zimní nováčci (Flo, Sýkora, Lüftner).

Africký mistr je zatím bezpečně nejlepším slávistickým nákupem. Přišel za 500 tisíc eur a jeho současná hodnota (na základě údajů webu transfermarkt) je přibližně trojnásobná.

Michael Ngadeu Ngadjui

Přečtěte si taky: Nezastavitelná Slavia! Eden oslavuje výhru nad mistrovskou Plzní. Jak rozhodl Frydrych?

Sázka na mládí

Zatímco se tedy v létě sešívaný management obracel spíš do zahraničí, teď v zimě lovil především v domácích vodách. Začal se zaměřovat na mladé perspektivní, ale přitom už prověřené mladíky okolo věkové hranice 22 let. To je jednoznačně ta nejlepší sorta, kterou klub může získat.

Jedná se o hráče, kterým se nerozklepou kolena ze zápasu proti Spartě nebo Plzni a přitom jsou na vzestupné hladině výkonnosti a mají velké ambice se ukázat nejen v české lize ale i v Evropě.

[blog_program_info id=“12432287″]

Lákání takových posil je ale velmi nákladný koníček. Hráče jako je Lüftner nebo Sýkora si menší kluby piplají především proto, aby je mohly prodat rovnou do zahraničí.

Jan Sýkora

Pro domácí trh se tak jedná o nejdražší zboží. Slavia tak za české hráče v zimě utratila o třetinu víc finančních prostředků než v létě za nákup převážně zahraničních fotbalistů.

V případě pokračujícího slávistického úspěchu to ale může být velmi lukrativní investice. Pokud tito mladíci budou hrát špici domácí soutěže, je jasné, že se o ně bude zajímat i reprezentační trenér. A jestliže si zahrají v evropských pohárech (nejlépe v Lize mistrů), jejich hodnota se vyšplhá ještě výš.

Přečtěte si taky:

ROZHOVORY z Edenu: Šilhavý věřil celou dobu, hrdina Frydrych byl plný emocí!

Studená sprcha v Edenu! Pro plzeňského Hejdu to nebyla jen fráze

Foto: Facebook SK Slavia Praha
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru