Loučení Sparty s Evropou: Karavajev dal krásný gól! Za co vyloučili Costu?

[blog_program_info id=“12167032″]

Už po úvodní porážce v Rusku 0:4 byly šance Sparty na opakování loňské spanilé jízdy do čtvrtfinále Evropské ligy prachmizerné.

Aby snad nebylo ani těch nejmenších pochyb o tom, že postup bude patřit skutečně Rostovu, pojistili hosté na Letné všechno gólem Poloze už ve 13. minutě.

[blog_embed_video][/blog_embed_video]

Za těchto okolností by musela Sparta vstřelit k postupu 6 gólů, v což asi nevěřili ani ti nejzarytější fanoušci rudých. Sparta pak sice měla míč častěji na kopačkách, ale rozehrávka byla příliš pomalá na to, aby soupeře jakkoliv výrazněji ohrozila. Výjimkou byla snad jen Karavajevova střela z dálky, která zatřásla břevnem.

Sparťany pořádně nadzvedlo nepříjemné zranění Matěje Pulkraba. Ten musel po srážce s dvojicí soupeřů s krvavým zraněním okamžitě do nemocnice.

Po pauze se Letenští přece jen zlepšili. Soupeře zatlačili, jenže žádný ze závarů proměnit v gól nezvládla. Vyložené šance neměla.

V 66. minutě navíc hodně přísnou druhou žlutou kartu dostal Costa a Sparta stejně jako v Rostově musela dohrávat v oslabení.

[blog_embed_video][/blog_embed_video]

[blog_poll_start][poll id=“534″][blog_poll_end]

Tentokrát ale převaha jednoho muže v poli znát tolik nebyla. Rostov polevil a nakonec vítězství v Praze neudržel. Krásnou ranou se o to postaral ruský obránce Vjačeslav Karavajev.

[blog_embed_video][/blog_embed_video]

Sparta se tak rozloučila s Evropskou ligou remízou 1:1 a přidala alespoň bod do koeficientu.

Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru