Bitevní pole Vlasty KAISERA: Jak nám ta globalizace postupuje… I v Lize mistrů!

Bayern Mnichov – Arsenal. Real Madrid – SSC Neapol. Dvojice týmů, které se ve středu večer utkají v osmifinále Ligy mistrů. Jde tedy o zástupce čtyř nejsilnějších lig starého kontinentu. O duely zemí, které jsou dlouhodobě pokládány za fotbalové velmoci, z nichž každá někdy získala titul mistra světa.

Obě utkání můžete vidět živě v O2 TV na stanicích O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“12053418″]

[blog_program_info id=“12053242″]

Jak to ale vypadá z „globalizačního“ pohledu? Ať už se to někomu líbí, nebo ne, svět se propojuje a obchodní zájmy vyhrávají nad starými zvyklostmi a pořádky. A špičkové fotbalové kluby jsou dnes především úspěšnými obchodními společnostmi, pro něž jsou jakékoliv hranice překážkou a vlastenectví přežilým citem.

Na lavičkách povedou zmiňované týmy čtyř zemí trenéři dvou národností – dvakrát tak dojde k duelu Francouzů (Zidane, Wenger) a Italů (Sarri a Ancelotti).

Přečtěte si také: SOUTĚŽ s Ligou mistrů: Vyhrajte mnichovskou Allianz Arenu! Skvělá šance (nejen) pro fanoušky Bayernu!

Zinedine Zidane

Přečtěte si také: Motivace pro Hamšíka a spol.: Sexy modelka má pro Neapol šokující nabídku! Stačí uspět v Lize mistrů!

Nedosti na tom. Zmínil jsem se o přítomnosti klubů ze čtyř fotbalově velmi vyspělých zemí Evropy. Jen Španělsko ale vychází z této konfrontace se ctí. Vezmeme-li v úvahu předpokládané základní sestavy, jak je oznámily oficiální webové stránky UEFA, přítomno by mělo být určitě 11 španělských hráčů – i když kuriózně jen tři v dresu španělského Realu. Zbylé ale najdeme rozloženy v sestavách všech tří zbývajících osmifinalistů, což je pro španělský fotbal slušná vizitka.

Další kompletní jedenáctka pochází ze zemí mimo Evropu: Marcelo, Casemiro a Costa z Brazílie, Vidal a Sánchez z Chile, Ospina z Kolumbie, Navas z Kostariky, Koulibaly ze Senegalu, Ghoulam z Alžírska, Diawara z Guiney a Elneny z Egypta.

Přečtěte si také: VIDEO: Barcelona v troskách! Jak Pařížan Di María úžasnými ranami skolil Katalánce?

Alexis Sanchez (Arsenal)

Šesti hráči by mělo být zastoupeno Německo, ovšem i zde zanechává globalizace své stopy. Özil a Mustafi jsou potomky přistěhovalců, stejně jako oba zastoupení Angličané, Welbeck a Oxlade-Chamberlain. Slušné zastoupení má Francie (4 hráči – Varane, Benzema, Koscielny a Coquelin), naopak jen stopové Itálie (Insigne).

Pokud by tedy středeční osmifinále mělo být opravdu srovnáním herního potenciálů čtyř fotbalově nejsilnějších evropských zemí, pak by jasně zvítězilo Španělsko před Německem, z uctivé vzdálenosti by se dívali zástupci kolébky kopané z Anglie a úplně na chvostu by byla Itálie, jejíž čest alespoň zachraňují dva přítomní trenéři.

Přečtěte si také: Ujfaluši a Šmicer se objeví v nové show TIKI-TAKA na O2 TV Sport! Přibudou i další soutěže!

Edinson Cavani

A jakže to dopadlo v Lize mistrů v úterý? Ani jeden z autorů pěti vstřelených gólů neskóroval za klub, který reprezentuje jeho domovinu. Di María a Cavani nejsou vůbec Evropany, jeden gól Němce (Draxler) nepomohl k vítězství německému týmu, ale francouzskému Paris Saint-Germain. A Benfiku z hlavního města Portugalska zachránila branka řeckého světoběžníka Mitrogloua.

Přečtěte si také: NEJLEPŠÍ TWEETY: Neviděli jste Messiho? Fanoušci na sítích mají po výprasku Barcelony v Paříži žně!

[blog_program_info id=“12053232″]

[blog_program_info id=“11974950″]

 

Předpokládané sestavy středečních zápasů podle serveru uefa.com:

Real Madrid: Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Kroos, Casemiro, Modrič – Vázquez, Benzema, Ronaldo.

SSC Neapol: Reina – Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam – Zieliňski, Diawara, Hamšík – Callejón, Mertens, Insigne.

[blog_program_info id=“12053242″]

Bayern Mnichov: Neuer – Lahm, Martínez, Hummels, Alaba – Alonso, Thiago, Vidal – Costa, Robben; Lewandowski.

Arsenal: Ospina – Bellerín, Koscielny, Mustafi, Monreal – Elneny, Coquelin – Oxlade-Chamberlain, Özil, Sánchez – Welbeck.

[blog_program_info id=“12053418″]

Foto: Reuters
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru