VIDEO: Dočkal mohl vydělávat v Číně pohádkové miliony. Sparta to ale zatrhla. Co na to hráč?

Sparťanští fanoušci si mohou oddechnout – tahoun týmu Bořek Dočkal bude i na jaře působit na Letné. Vše ale mohlo být jinak a osmadvacetiletý záložník už si mohl balit kufry do Asie!

„Seběhlo se to hodně rychle. Ta nabídka byla jak pro klub, tak pro mě taková, že nám nedalo se nad tím alespoň nezamyslet,“ vyjádřil se pro klubovou televizi Dočkal.

Sparta měla od nejmenovaného čínského klubu vyinkasovat neskutečných 175 milionů, sám Dočkal si měl přijít na dálném východě na pohádkových 70 milionů korun ročně.

bořek dočkal

 

Podle Sparty byl ale přestup nevhodně načasovaný a nadstandardní nabídku tak smetla ze stolu.

„Stanovisko plně respektuju a jsem s ním ztotožněný. Od začátku jsem chtěl dát klubu svobodu do rozhodování, aby klub věděl, že ode mě nehrozí žádná negativní reakce, pokud by zamítnutí přestupu mělo přijít,“ dodal český reprezentant.

[fve]https://www.youtube.com/watch?v=OisHmF1LnWA[/fve]

Dočkalův odchod byl pro Spartu nemyslitelný hlavně vzhledem k blížícímu se souboji v Evropské lize s ruským Rostovem i víkendovému startu jarní části domácí ligy, kde chce Sparta i přes ztrátu na vedoucí Plzeň usilovat o titul.

[blog_program_info id=“11998500″]

Přečtěte si také: Jak je na tom Rosický? Pojede se Spartou do Rostova? Požár ještě neví

V rozhovoru pro klubové stránky to ostatně řekl i generální ředitel Sparty Adam Kotalík. Rozhodli jsme se upřednostnit sportovní hledisko před ekonomickým profitem. Odchod tak důležitého hráče pár dní před důležitým vstupem do jarní sezóny a dvojzápasem s Rostovem, ve kterém chceme uspět, by představoval příliš velký zásah do týmu. Společně jsme dospěli k názoru, že tohle řešení je v tuto chvíli správné.“

Dva přenosy z každého kola české ePojisteni.cz ligy uvidíte na jaře na O2 TV Fotbal a O2 TV Sport!

[blog_program_info id=“12075528″]

[blog_program_info id=“12053453″]

Foto: Facebook AC Sparta Praha, reprovideo (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru