Jak je na tom Rosický? Pojede se Spartou do Rostova? Požár ještě neví

Start jarní části sezony se blíží. Už ve čtvrtek bude hrát pražská Sparta utkání vyřazovací fáze Evropské ligy v ruském Rostově. Bude u toho také Tomáš Rosický?

Šestatřicetiletý matador ani přes pozitivní zprávy z obou španělských soustředění Sparty neodehrál v přípravě ani jediný zápas. Jediným jeho startem po letním návratu na Letnou tak zůstává 22 minut proti Mladé Boleslavi. Zbytek podzimu záložník promarodil.

Přečtěte si také: Nejsem jako ostatní lidi! Rosický naznačil, co může stát za jeho zraněními!

Tomáš Rosický

[blog_gallery id=“45586″ style=“block“]

Přesto podle všeho není vyloučeno, že by mohl do zápasu s ruským soupeřem naskočit. „Ještě na to neumím odpovědět. Rozhodneme se v průběhu dalších dnů podle toho, jak se bude Tomáš cítit,“ řekl v rozhovoru pro klubový web trenér Sparty Tomáš Požár.

V Rostově Sparta touží uspět. „Hraje se na dva zápasy a přizpůsobíme tomu taktiku i všechny záměry, které pro zápasy máme. Jsme schopní uspět, i když víme, že proti sobě máme soupeře s velkou silou. Mají velmi dobře organizovanou defenzivní část hry v kombinaci s velmi rychlým přechodem do útoku a ve svém středu má zajímavé hráče, kteří jsou velmi dobře připraveni. Mají sílu jako celek,“ řekl Požár.

[blog_program_info id=“11998500″]

Požár dále mluvil o zapracování zimních posil do týmu. Spokojený je s Néstorem Albiachem, jenž přišel z Dukly, rumunským obráncem Bogdanem VatajeluemCraiovy. I Tiemoko Konatém, který se vrátil z juniorky.

„Mezi posily řadím i Tiémoko Konatého, který je pro nás okamžitá pomoc. Má velkou kvalitu a může přinést určité prvky, které nám ve hře chyběly. Néstor zná prostředí, takže by měl být okamžitým přínosem. U Bogdana je vidět, že se dostal do nového prostředí a musíme mu dát dostatečný prostor na aklimatizaci,“ uvedl kouč.

Přečtěte si také: Fanoušci Sparty při generálce vypískali Konatého! Co vzkázal ultras Kadlec?

Tiemoko Konaté (Sparta)

Ligu začne Sparta v neděli v zápase proti Bohemians, který přímým přenosem vysílá O2 TV Sport a O2 TV Fotbal!

[blog_program_info id=“12075802″]

Pokud Letenští chtějí pomýšlet na titul, pak už si na jaře prakticky nesmějí dovolit ztrácet. Na Plzeň se dívají momentálně se čtyřbodovým odstupem. Západočeši ale mají odehráno o zápas méně.

„Na jaře bych chtěl vidět především tým, který bude vyhrávat každý zápas. Hodně se řešilo, že Sparta v závěru podzimu nebyla dominantní. V přípravě jsme se zaměřovali na to, abychom byli více aktivní. Sparta musí vyhrávat všechny zápasy a být dominantní. Ale jak na tom budeme, ukážou až soutěžní zápasy.“

Foto: Facebook AC Sparta Praha (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru