Po zlatu přišel BRONZ! Nezdolná KOUKALOVÁ vydřela medaili i přes problémy se zbraní!

Tohle děvče je nezastavitelné! Gabriela Koukalová sice neudržela ve stíhacím závodě na mistrovství světa v biatlonu v rakouském Hochfilzenu první příčku ze sprintu, i tak si ale vydobyla další obdiv.

Celý závod si můžete pustit v O2 TV!

[blog_program_info id=“11904642″]

Na první střelecké zastávce se Češce zasekl náboj ve zbrani, navíc při čištění uzávěru si nešťastně vyhodila i další náboj a musela dobíjet. Rozhozená udělala dvě chyby a kromě zdržení přímo na stavu musela ještě odkroužit trestná kola, což ji odsunulo až na 13. místo.

První střelba:


Fantastickou jízdou ale vytrvale ztrátu smazala. I přes další trestné kolo po třetí položce vestoje nakonec Koukalová dojela po heroickém výkonu pro bronzovou medaili.

Přečtěte si také: VIDEO: Zlatá Koukalová zase perlila! Jak při hymně hecovala fanoušky a kterou soupeřku nazvala koněm?!

„Před první střelbou jsem byla nervózní, trochu jsem se rozklepala. Jsem ale šťastná, že můžu zase stát na pódiu,“ řekla Koukalová při ceremoniálu.

V rozhovoru pro Českou televizi pak doplnila, co se stalo: „Řekla bych, že za blbost se platí. Byla jsem nervózní. Natřikrát mi nevystřelila zbraň. Nejdřív jsem si náboj skřípla, pak ho nevyhodila a nedobila zásobník.“

Fotogalerie ze závodu:

[blog_gallery id=“45435″ style=“block“]

„Jsem překvapená, že se mi povedlo udělat takový comeback. Na druhou stranu mě to mrzí, protože to byla trochu zahozená šance.“

„Nevím, jak dlouho jsme na střelnici strávila, ale dojet všechny závodnice bylo náročné. Darja byla pár metrů přede mnou, ale dojet to už pro mě bylo nemožné,“ uzavřela Koukalová.

Přečtěte si také: Poslední rána ho připravila o medaili! Namlátil bych si, zlobil se na sebe Moravec

Zvítězila po sprintu druhá Němka Laura Dahlmeierová o 11,6 vteřiny před Běloruskou Darjou Domračevovou, která do stíhačky vyrážela až jako 27. Koukalová ztratila na vítězku 16,6 vteřiny.

Dojezd do cíle:

Další česká reprezentantka Eva Puskarčíková doplatila na hororovou druhou střeleckou položku. Především 4 chyby z ní (celkem 5) ji odsunuly na 31. místo. Lucie Charvátová dojela se 4 chybami na 34. místě.

Přečtěte si také: VIDEO: Biatlonové MS začalo skandálem! Fourcade sestřelil Rusa, pak utekl ze stupňů vítězů!

V neděli odpoledne pokračuje MS stíhačkou mužů, kterou můžete v O2 TV sledovat na stanicích ČT Sport, nebo Eurosport 1!

[blog_program_info id=“11905178″]

[blog_program_info id=“11904644″]

Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru