Zlatá Gábina! Koukalová je mistryní světa ve sprintu! Komu děkovala v cíli?

Gabriela Koukalová se stala teprve třetí českou mistryní světa v individuálních závodech (po Kateřině Holubcové a Romanu Dostálovi).

Prohlédněte si bohatou fotogalerii ze závodu:

[blog_gallery id=“45268″ style=“block“]

Závod si můžete i celý zpětně pustit díky O2 TV!

[blog_program_info id=“11852711″]

Ve sprintu svedla Koukalová napínavou bitvu především s Němkou Laurou Dahlmeirovou. Obě závodnice zastřílely bezchybně, navíc v prakticky totožném čase, takže se rozhodovalo na běžecké trati.

Ze druhé střelby odjížděla Koukalová s náskokem 10 vteřin a v průběhu posledního kola ho ještě mírně navýšila. Finiš ale patřil přece jen Němce a tak v cíli nakonec Koukalové triumfovala jen o 4 vteřinky!

„Na trati se únava ze štafety rozplynula. Moc jsem nevěřila, že by to mohlo vyjít takhle krásně. Myslela jsem na všechny lidi, kteří mě hnali. Věděla jsem, že v tom nejsem sama. Fanoušci i všichni kolem, co nám vytvářejí servis, na tom mají svou zásluhu,“ řekla Koukalová bezprostředně po dojezdu do kamery České televize.

S fanoušky pak také slavila přímo na stadionu.

Českému týmu vyšla taktika s nasazením závodnic do poslední skupiny.

„Netroufám si tvrdit, že bych s Laurou mohla závodit, kdybych startovala byť jen o pár minut dřív. Měla jsem pocit, že se trať s každým kolem zrychluje,“ dodala Koukalová.

Bronzovou medaili získala Francouzka Anais Chevalierová.

Solidní závod zajely i další Češky. Eva Puskarčíková (2 chyby vleže + 0 vestoje) skončila na 17. místě. Lucie Charvátová (1+1) skončila 32. Do nedělní stíhačky naopak nepostoupila Veronika Vítková (2+2), které se sprint nevydařil a dojela až na 68. příčce.

Mistrovství světa pokračuje v Rakousku v sobotu sprintem mužů. Přímé přenosy můžete v O2 TV sledovat na stanicích ČT Sport a Eurosport.

[blog_program_info id=“11881481″]

[blog_program_info id=“11882138″]

Foto: Reuters (fik)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru