Když sportovci nečekaně zaútočí aneb Přátelský kop ZLATANA Ibrahimoviče do hlavy

Vztek občas pomůže sportovce vyburcovat k lepšímu výkonu. Někdy je však jen projevem pouhé frustrace, jako v případě sedmnáctiletého kanadského tenisty, který napálil sudího do hlavy, byl diskvalifikován (VIDEO).

Rozhodčí Arnaud Gabas.

Podívejte se na další případy známých jmen z různých sportů, kterým se (byť nechtěně) podařilo zranit někoho jiného.

LeBron James

Více než dvoumetrový a stotřináctikilový kolos – s tím se prostě nechcete srazit. Přesně to se ale přihodilo manželce golfisty Jasona Daye, Ellie Dayové. Fenomenální basketbalista Clevelandu Cavaliers neudržel rovnováhu a v plné rychlosti srazil Dayovou k zemi:

[fve]https://youtu.be/_ZX86oeUYzA[/fve]

Pro Dayovou to rozhodně nebyla šťastná volba míst v první řadě, jelikož musela okamžitě do nemocnice s podezřením na otřes mozku.

David Nalbandian

Neuvěřitelný zkrat, který si argentinský tenista za rámeček nedá. Ve finálovém zápase na turnaji v Queen’s Clubu v západním Londýně v roce 2012 sice získal proti Marinu Čiličovi první set, ale ve druhém Chorvat vyrovnal a prolomil jeho podání. Nalbandian vzteky nakopl reklamní panel, avšak pozapomněl, že za ním sedí lajnový sudí:

[fve]https://youtu.be/FwxlvohtlzI[/fve]

Rozhodčí z krvavého zranění příliš radosti neměl, což otevřeně dal ihned najevo. Nalbandian byl diskvalifikován a z titulu se radoval Čilič.

Jiří Veselý

Mezi ty, kdo způsobili zranění jiným, patří i český tenista. Před dvěma lety v Aucklandu takhle dělově napálil svým tvrdým servisem podavačku míčků přímo do břicha – dívka se slzami v očích musela opustit kurt. Veselý se asi jejím nejoblíbenějším tenistou nestal:

[fve]https://youtu.be/e-THBrxxObA[/fve]

Přečtěte si taky: Tenisový gentleman! Del Potro pomohl mladé sběračce, kterou bolestivě zasáhl míček

Boxeři

Není divu, že v boxu to občas někdo pěkně schytá. Mohou to být sami aktéři souboje, někdy však tvrdý direkt schytá i sudí. Jakmile zvonek ohlásil konec pátého kola, sudí Arthur Mercante okamžitě vstoupil mezi dva boxery střední váhy. Od Badou Jacka ale schytal nekompromisní levý hák:

[fve]https://youtu.be/0CkGeSvo_Nk[/fve]

Ke cti Mercantemu slouží to, že se z úderu oklepal a pokračoval ve své funkci až do konce zápasu.

O dost hůř dopadl sudí v Japonsku, který musel být po téhle ráně vystřídán:

[fve]https://youtu.be/MhUIBuKwZGk[/fve]

Kirk Cousins

Quarterback Washingtonu Redskins nabral v zápase proti Carolině Panthers slušnou rychlost, avšak byl vytlačen mimo hřiště. Ztratil rovnováhu, řítil se k zemi a v pádu nabral také opodál stojící roztleskávačku, která to schytala – lidově řečeno – přímo na čumák. O chvíli později už se ale zase vesele usmívala:

[fve]https://youtu.be/UhHleKpTZis[/fve]

Zlatan Ibrahimovič

To nejlepší nakonec? Jistě, protože Zlatan naštěstí svým činem žádné zranění nezpůsobil. Pouze jen tak přátelsky kopl Antonia Cassana do hlavy:

[fve]https://youtu.be/CgyJR-1LYvE[/fve]

Po zápase a při rozhovoru. Proč ne.

Útočník Manchesteru United, který je nadšencem do taekwonda, zkrátka rád kope. Většinou to vyústí ve vstřelený gól, někdy však (jako při jeho působení v AC Milán) skončí kopačka na hlavě spoluhráče.

Na druhou stranu je Zlatana nutno pochválit – kdo z vás dokáže takto vysoko zvednout nohu, aniž by si přivodil zranění v oblasti pánve?!

Přečtěte si taky: To chce kuráž! Barkley z Evertonu si troufl na předčasnou gólovou oslavu!

Foto: Reuters, reprovideo  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru