Zákrok na kriminál v extralize! Slovák Baranka dostal trest na čtyři utkání. Co provedl?

V zápase mezi hokejisty Mladé Boleslavi a Vítkovic nepanovala úplně přátelská atmosféra. Postaral se o to především vítkovický Ivan Baranka, jenž svým zákrokem namíchl celou Boleslav!

Baranka za stavu 2:0 pro domácí definitivně zmařil veškeré snahy svého týmu o vyrovnání. A to ne úplně pěkným způsobem, sestřelil totiž boleslavského Pavla Musila. Ten zrovna po zakončení odjížděl od vítkovické branky. Moc daleko se však nedostal.

Tvrdým zákrokem jej poslal k zemi slovenský bek! Ten nepřipravenému Musilovi loktem vrazil přímo do hlavy:

Přečtěte si taky: Nadpřirozené síly? Slovák předvedl nejvtipnější nájezd, jaký si dovedete představit

Nemohlo přijít nic jiného než trest na 5 minut plus do konce utkání. Celý incident měl pochopitelně ještě disciplinární dohru.

„Ivan Baranka nemohl v daném případě jednat s cílem získat v souboji výhodu při získání puku, protože ten se nacházel na středu hrací plochy. Jeho jediným motivem bylo zasáhnout s co největší intenzitou Musila,“ uvedl šéf disciplinárky Karel Holý pro hokej.cz.

Baranka si nezahraje čtyři následující utkání. Trest byl ještě mírný, vzhledem k faktu, že Slovák nebyl v posledních dvou letech trestán.

„Zničujícím následkům zabránila skutečnost, že Musil stihl těsně před střetem částečně zdvihnout ruce, díky čemuž ztlumil náraz Barankovy paže do oblasti hlavy a krku,“ dodal Holý.

[blog_poll_start][poll id=“514″][blog_poll_end]

Vítkovice v závěru navíc dostaly ještě třetí gól a domů odjely s výpraskem 0:3.

[blog_program_info id=“11731887″]

V úterý večer můžete prostřednictvím O2 TV sledovat finále hokejové Ligy mistrů mezi švédskou Frölundou a Spartou Praha:

[blog_program_info id=“11812986″]

Foto: reprovideo  (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru