Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Co bude nového v boji o titul?

Viktoria Plzeň

Lídr z Plzně co do počtu nových posil moc neřádil, ale co získal, dává smysl.

Na podzim měli Západočeši hned v několika utkáních vinou zranění problémy se složením stoperské dvojice. Ty by měl vyřešit bývalý kapitán Zlína Tomáš Hájek.

Erik Janža a Tomáš Hájek

Jinak si ale Plzeň na defenzivu stěžovat nemohla, v patnácti zápasech inkasovala pouze devět branek, takže žádná revoluce v zadních řadách nebyla zapotřebí.

Útok, to je jiná. Dlouhodobě má Plzeň problémy s kreativitou středu záložní formace, především pak s postem podhrotového hráče, který by měl těsně spolupracovat s podzimním objevem Krmenčíkem a který by byl také sám o sobě gólový.

Tuhle roli by měl na jaře plnit zkušený Ivanschitz, který umí navíc excelentním způsobem rozehrávat standardní situace.

Viktoria Plzeň hlásí třetí posilu, přichází Andreas Ivanschitz. Více: goo.gl/3s2dUr

Zveřejnil(a) FC Viktoria Plzeň dne 20. leden 2017

Jediný problém vidím, v jeho poměrně pozdním příchodu a minimálním čase na sehrání se spoluhráči. Především v úvodu jara to tak může trochu skřípat a Plzeň má přitom hned od začátku těžký los, ve druhém jarním kole jede do Zlína a ve třetím jí čeká další venkovní duel se Slavií.

Přečtěte si taky: Příběhy české ligy I: Horst Siegl a nejrychlejší hattrick v historii (1993/1994)

Slavia Praha

Slavia podle očekávání v zimě nejvíc vířila přestupové vody. Celkově navýšila konkurenci a posílila na postu pravého obránce, kde to na podzim v podpoře útoku nebylo ideální.

Per-Egil Flo

Nicméně navzdory všem příchodům zůstává kostra týmu, o kterou se budou slávisté opírat, stejná. Akorát jí nyní obalí nové maso na krajích.

Na jaře čekám nadstandardní výkony od Antonína Baráka, který už má v kapse velký přestup do zahraničí a může hrát naprosto uvolněně. Velké sebevědomí nabral také čerstvý mistr Afriky Ngadeu, i když u něj bude vzhledem k náročnému programu v zimních měsících nasazení do prvních jarních kol komplikovanější.

Michael Ngadeu se v dresu Kamerunu stal vítězem Afrického poháru národů! Obrovská gratulace!

Zveřejnil(a) SK Slavia Praha dne 5. únor 2017

Sparta Praha

Paradoxně největší změnu čekám na jaře u druhého pražského celku. Sparťané měli na podzim obrovské problémy s velkým počtem zraněných hráčů. Několik z nich přitom patří do základní osy týmu. Jejich návrat do sestavy může na jaře tvář Letenského týmu výrazně změnit.

Nová posila Néstor by měl pomoci s chybějící kreativitou ve středu zálohy případně na křídle.

? Rozhovor s Néstorem Albiachem po jeho přestupu na Letnou ▶️ http://bit.ly/2gJm0wk

Zveřejnil(a) AC Sparta Praha dne 9. prosinec 2016

Pokud si to Konaté už srovnal v hlavě, může být na křídle pro Spartu velmi cenným hráčem. Protože právě na postu křídelních hráčů museli ve Spartě na podzim hodně improvizovat.

Důležitým signálem směrem k hráčům je vyřešení trenérské otázky a tím i upevnění autority trenéra Holoubka, byť na papíře bude působit pouze v roli asistenta.

Zlín

Čtvrtý Zlín přišel v zimě o svého kapitána Tomáše Hájka, čím že definitivně rozpadl střed obrany, který Zlínu v minulosti přinesl tolik úspěchů. Dobrou zprávou je naopak udržení Vukadinoviče, který i přes velký zájem zůstává u Ševců.

Vukadin Vukadinovič

Jsem moc zvědavý, jestli si bývalý útočník Dukly Beauguel v novém angažmá rozvzpomene na střílení branek. Je to sázka na neznámou, ale v minulosti už podobné kroky Zlínu několikrát vyšly.

Od Zlína se ani na jaře moc neočekává, nebude pod tlakem, navíc hned ve druhém jarním kole doma přivítá Plzeň a pro bojovný domácí tým bude náročnější terén výhodou.

Přečtěte si taky: Fotbalový RADAR: Češi vyklízejí další trh! Už nejsou ani v rakouské lize

Foto: Facebook Viktoria Plzeň, Slavia Praha, Sparta Praha, Fastav Zlín
Milan Štěrba Autor článku
Milan Štěrba
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru