Stylová oslava 100. trefy v Premier League: Peter Crouch oživil svého robota!

Nastřílet 100 nebo více gólů v Premier League se povedlo jen 26 hráčům! Patří mezi ně i útočník Peter Crouch.

Ačkoliv byl loni na jaře na odpis, mluvilo se o jeho odchodu a ve Stoke City pořádně nenastupoval, v novém roce je k nezastavení. Do té doby byl v základní sestavě jen jednou, ale od konce prosince mu to zase pálí – už zaznamenal čtyři branky a především tu středeční do sítě Evertonu si bude dlouho pamatovat.

[blog_gallery id=“44600″ style=“block“]

V sedmé minutě zápasu si naběhl na skvělou přihrávku Marka Arnautoviče a sám před brankářem Joelem Roblesem nezaváhal.

A oslava stála za to!

Svou robotí oslavu, kterou poprvé představil v dresu Anglie v roce 2006, oživil po více než 10 letech. Kdy jindy než při vstřelení sté branky měl Crouch „robota“ zopakovat?

Zrezlý robot

Dva dny po svých 36. narozeninách se vytáhlý útočník přehoupl přes metu 100 ligových gólů, o 25. pozici se v elitním klubu dělí s bývalým hráčem Southamptonu Mattem Le Tissierem. Žebříčku vévodí s 260 góly legendární Alan Shearer, na druhém místě schází Waynu Rooneymu ještě 65 zásahů (a měl by tedy přidat, pokud chce Shearera někdy dohnat).

Sám po utkání přiznal, že taneček netrénoval dostatečně, a jeho trenér Mark Hughes žertoval, že se jednalo o trochu „zrezlého robota“.

Crouch je nejstarším hráčem, který kdy na metu 100 gólů v Premier League dosáhl – o tři dny překonal dosavadní rekord Ryana Giggse. Stalo se tak necelých 15 let od jeho první branky (v dresu Aston Villy do sítě Newcastlu).

Teď už se nejspíš robot odebere na odpočinek. „Byla to nostalgie, návrat k té oslavě, ale byl jsem trochu ztuhlý. Je to už 10 let a myslím, že teď už si zaslouží definitivní důchod. Odteď už jen na svatbách a párty,“ dodal s úsměvem Crouch po zápase.

Hlavičkářský rekordman

Crouch sice Shearera už nejspíš nikdy nepřekoná, jedinečný je však v jiném ohledu – téměř polovinu svých gólů (48) vstřelil hlavou, v tom drží absolutní rekord. Z penaltového puntíku se prosadil pouze jednou. Odchovanec Tottenhamu přitom paradoxně ani jednou v kariéře nevstřelil více než 20 gólů v sezoně!

Ve vybrané společnosti schází Crouchovi 4 branky na Didiera Drogbu. Z aktivních stovkařů působí v Premier League už jen Sergio Agüero (dělená 17. pozice se 113 góly), Jermain Defoe (sedmé místo, 155 gólů) a již zmiňovaný Rooney. Nejproduktivnějším cizincem je nadále pátý Thierry Henry se 175 góly za Arsenal, nejproduktivnějším záložníkem všech dob je čtvrtý Frank Lampard s neuvěřitelnými 177 zásahy, který však už svou sbírku nadále rozšiřovat nebude, jelikož ve čtvrtek ukončil kariéru.

Crouch si nyní může užívat v elitním výběru po boku dalších hvězd jako Teddy Sheringham, Robbie Fowler nebo Michael Owen. Za své lednové zásahy se navíc dočkal prodloužení smlouvy ve Stoke o další rok.

Ve čtvrtečním zápase se nakonec Stoke a Everton rozešli smírně 1:1.

Přečtěte si taky: José Mourinho prchl z rozhovoru! Čím jej vytočil reportér po remíze s Hullem?

Foto: Reuters  (tom)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru