Atletická superstar Mo Farah zuří! Udělal jste ze mě vetřelce, opřel se do Trumpa!

Britský vytrvalec a čtyřnásobný olympijský medailista z Londýna a Ria Mohammed Farah se možná nebude moct vrátit za svou rodinou do Spojených států, kde už 6 let žije.

To vše kvůli novému výnosu Donalda Trumpa, jímž mimo jiné zakázal vstup do země občanům Somálska, Íránu, Iráku, Lybie, Sýrie, Súdánu a Jemenu, tedy státům, u nichž panují obavy z terorismu.

Farah je aktuálně na soustředění v Etiopii a neví, zda se bude moct vrátit domů. Jeho zástupci zatím u úřadů zjišťují situaci

Farah, jenž od královny Alžběty II. obdržel na začátku roku rytířský titul, pochází ze Somálska a je muslim. Do Spojených států se přesunul před šesti lety za trenérem Albertem Salazarem. V USA se svou ženou vychovává 4 děti.

Trumpovo protiimigrační nařízení podrobil na Facebooku tvrdé kritice!

„1. ledna ze mě královna udělala rytíře. 27. ledna ze mě prezident Donald Trump udělal vetřelce. Jsem britským občanem a žiji v Americe již 6 let. Tvrdě pracuji, začleňuju se do společnosti, platím daně a zplodil jsem zde 4 děti, které Ameriku považují za domov. Nyní mě a spoustě dalších říkají, že nejsme vítáni. Je nepříjemné, že budu muset říct dětem, že se taťka možná nebude moct vrátit domů a vysvětlit jim, že prezident začal s politikou plnou ignorance a předsudků.

V osmi letech mě Británie přivítala ze Somálska s otevřenýma rukama a dala mi šanci uspět a splnit si sny. Bylo mi ctí reprezentovat svou zemi, vyhrávat medaile pro Brity a obdržet řád rytíře. Můj příběh je příkladem toho, co se může stát, když vyznáváte politiku soucitu a porozumění, ne nenávisti a izolace.“

Foto: Reuters (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru