NHL zvolila nejlepších 100 hokejistů své historie! Jágr skládal poklony, Hašek lovil selfie!

V Los Angeles se schyluje k tradičnímu All-Star utkání a NHL při této příležitosti vybrala stovku nejlepších hráčů v historii nejslavnější hokejové soutěže.

Proč zrovna stovka? To proto, že NHL letos slaví právě stoleté výročí vzniku.

Na Nový rok vedení nejslavnější ligy světa vybralo v Torontu prvních 33 hráčů z období 1917 až 1966. Nyní byl seznam doplněn o zbývající borce, kteří v zámořské soutěži nastupovali od roku 1967 do současnosti.

A výběr to je opravdu hvězdný, v Los Angeles se vedle sebe na tiskové konferenci posadili například Wayne Gretzky, Mario Lemieux či Bobby Orr!

Nechybělo ani české zastoupení. Mezi 100 nejlepších dostali pozvánku Dominik Hašek, šestinásobný vítěz Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře a dvakrát nejužitečnější hráč celé ligy.

„Jsem opravdu rád, že jsem hrál v době, v jaké jsem hrál. Mohl jsem si víc užít svůj styl. Neříkám, že teď jsou gólmani horší, naopak, jsou lepší. Ale jejich styl je nudný,“ řekl se smíchem Hašek, který ulovil cenné selfie s Bobby Orrem.

Kromě Haška samozřejmě nemohl chybět ve výběru ani nestárnoucí Jaromír Jágr, který je na druhém místě historické tabulky kanadského bodování slavné soutěže.

„Vždycky říkám, že pokud neznáte historii hokeje, nikdy nemůžete být dobrým hráčem. Moc si vážím hráčů, kteří zde byli před námi. Udělali hokej lepším. Byli nám vzory a naučili jsme se hrát hlavně díky nim. Pro nás mladší hráče je to velká pocta stát s nimi na jednom pódiu,“ řekl Jágr v rozhovoru pro nhl.com.

Vedle Jágra bylo do TOP 100 jmenováno ještě dalších 5 aktivních hokejistů Sidney Crosby, Pavel Dacjuk, Patrick Kane, Alexandr Ovečkin a Jonathan Toews.

„Vysvětluje, jak hrát věčně.“

All-Star Game NHL můžete sledovat v O2 TV na stanici Nova Sport 1!

[blog_program_info id=“11565047″]

[blog_program_info id=“11593358″]

Foto: Twitter (jz)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru