MMA po čečensku. Jak Čecha Kincla nevídaně okradli o vítězství?

V zápase ACB (Absolute Championship Berkut), což je ruská obdoba UFC nastoupil ve Vídni ke svému utkání český zápasník MMA Patrik Kincl. Proti němu se postavil domácí Arbi Agujev.

Před koncem druhého kola zvítězil český fighter díky technickému k. o. Jenže konec to byl jen zdánlivý.

[fve]https://youtu.be/5sRdhVuHRjo[/fve]

Za pár okamžiků totiž vběhl do oktagonu prezident organizace ACB Majrbek Chasijev. Velkému šéfovi se nelíbilo rozhodnutí rozhodčích, a tak ho prostě zrušil.

Chasijev, sám zápasník v jiu jitsu a obchodník z Čečenska, to zdůvodnil tak, že utkání bylo ukončeno předčasně a mělo se v zápasení ještě pokračovat.

„Stále se mi nechce věřit, že to takhle skončí,“ uvedl 27letý český zápasník v rozhovoru pro isport.cz.

„Navzdory skutečnosti, že jsem zakladatel společnosti, dívám se na téměř všechny turnaje z pohledu fanouška. A jako fanoušek jsem většinou zklamaný ze špatných rozhodnutí rozhodčích v tomto sportu,“ uvedl ve svém prohlášení Chasijev, který také dodal, že oba zápasníci dostanou bonus, jako kdyby zápas vyhráli.

Kincl i tak těžko skrýval zklamání. „Znamená to pro mě ztracený kariérní rok. Na tenhle zápas jsem opravdu tvrdě trénoval. Neměl jsem čas na rodinu, kamarády nebo dovolenou.“

„Vše jsem podřídil přípravě. Byla to pro mě obrovská výzva a v zápase jsem nechal vše. Svým rozhodnutím, mi tohle všechno Chasijev vzal a vyhodil z okna. Místo toho, abych oslavoval důležitou výhru, cítím obrovskou nespravedlnost,“ dodal.

Přímé přenosy a záznamy z fightingu můžete pravidelně sledovat na stanici O2 TV Sport!

[blog_program_info id=“11524176″]

Foto: reprovideo (mal)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru