Dvojité legendární finále? Zbývá, aby poslední krůček udělal Nadal!

Jsou legendami, ale už nejsou nejmladší, přesto si zahrají grandslamové finále. O kom je to řeč? Po osmi letech se tenisoví nadšenci dočkají souboje o grandslamový titul mezi Venus a Serenou Williamsovými.

Šestkrát se radovala 35letá Serena, dvakrát o rok starší Venus. „Sen se stal skutečností pro nás obě, když jsme se dostaly do finále,“ řekla v rozhovoru mladší ze sester.

Jsem na Venus moc pyšná. Je pro mě velkou inspirací – je mým světem a životem! Znamená pro mě všechno a jsem moc šťastná, že zvládla postoupit,“ dodala Serena.

Pokud Serena zvítězí, stane se majitelkou nejvíce grandslamových titulů (23) v otevřené éře a vrátí se na post světové jedničky.

Finále Australian Open můžete sledovat na O2 TV Tenis!

[blog_program_info id=“11594379″]

Už v pátek se utkají v Austrálii ve finále čtyřhry dvě české tenistky! Lucie Šafářová Bettanií Mattekovou-Sandsovou si to rozdají s česko-čínským párem Andrea Hlaváčková, Šuaj Pengová. Hrát 

 Finále ženské čtyřhry také uvidíte na O2 TV Tenis!

[blog_program_info id=“11594369″]

Blíží se další duel legend?

V ženské části pavouka je o finálové dvojici rozhodnuto, avšak v mužích stále ne. První semifinálové utkání zvládl Roger Federer, který v parádní podívané porazil v pěti setech Stana Wawrinku.

[blog_program_info id=“11594361″]

Od klasického finále FedererRafael Nadal dělí celý tenisový svět pouze jeden zápas. Naposledy se věční rivalové potkali ve finále na French Open před šesti lety. Celkově to pro švýcarsko-španělské duo může být deváté grandslamové finále.

K tomu stačí jediné – Nadal musí zvládnout tuhou bitvu s Bulharem Grigorem Dimitrovem, který letos ještě neprohrál a na začátku roku vyhrál turnaj v Brisbane.

[blog_program_info id=“11521064″]

Dočkají se natěšení příznivci dalšího souboje ikon bílého sportu?

Foto: Reuters (pol)
Redakce O2 TV Sport Autor článku
Redakce O2 TV Sport
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru