Bitevní pole Vlasty KAISERA: Italská elita dělá z konkurence Teletubbies!

Je to velmi znát při rozlosování Italského poháru. Kluby, které obsadily v minulém ligovém ročníku prvních osm míst, byly nasazeny až do lednového osmifinále Coppa Italia, jejich soupeři měli už v té době v nohách minimálně dva zápasy navíc.

Navíc se elitní osmička v nasazovacím pavouku dočkala nasazení vždy v roli domácích týmů. Tím pádem není žádné překvapení, že do čtvrtfinále Italského poháru postoupilo sedm z takto nasazených klubů.

Přečtěte si taky: Coppa Italia: Neapoli zajistil semifinále Callejón. Ve středu svedou bitvu Juventus a AC Milán

[blog_program_info id=“11493791″]

Výjimkou bylo pouze provinční Sassuolo, které se v minulém ročníku Serie A vyšplhalo jakýmsi „nedopatřením“ na konečnou 6. příčku a řeklo si tedy také o nasazení. V aktuální sezoně však má mnohem slabší výkonnost a najdeme ho až ve druhé polovině tabulky, v Coppa Italia se navíc nechalo vyřadit druholigovou Cesenou.

Jinak však šly dál kluby jako Juventus, AS Řím, Neapol, Lazio, Inter Milán, AC  Milán, Fiorentina, tedy členové elitní osmičky minulého ligového ročníku a samozřejmě také členové elitní osmičky toho současného.  Vzdorovat osudu se v osmifinále Italského poháru pokoušela Krejčího Bologna, která si vynutila na půdě Interu Milán prodloužení, ale nakonec stejně vypadla.

Na milánském San Siru zlobilo domácí AC Milán také FC Torino, které se dostalo do vedení, ale domácí rossoneri stav otočili. Ale to už bylo v době, kdy měl za sebou nepříjemný dotek s kolíky soupeřových kopaček anglický gólman turínského mužstva Joe Hart. Domácí útočník Gianluca Lapadula šel do souboje s velkou razancí a sám se pak zděsil toho, co se mohlo stát. Hartovi se dlouho omlouval, anglický reprezentační gólman však překvapivě nestřídal, ale dohrál zápas s obvazem, který připomínal čepičku legendárních postaviček Teletubbies

Joe Hart

Je možné, spíše jisté, že jeho výkon byl tímto nepříjemným incidentem ovlivněn – a právě v té době AC Milán dvěma slepenými góly stav otočil a postoupil.

Přečtěte si taky: Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Identifikace hráčů aneb Metla fotbalového komentátora

Kompars pro elitní kluby

Také v Serii A však elitní kluby dělají ze zbytku ligy kompars ve stylu neškodných a dětsky naivních Teletubbies. Devátý klub ligové tabulky, jímž je právě Hartovo Torino, má už o devět bodů méně než adepti na pohárové příčky.

A ještě o level níž je trio posledních klubů, které evidentně nemá v lize co pohledávat a jejich sestup je na konci ledna už prakticky hotovou věcí. Trojice Pescara, Palermo a Crotone ztrácí na nesestupová místa už dvanáct respektive jedenáct bodů.

Juventus, AS Řím, Neapol, Lazio, Inter, AC Milán a Fiorentina. A vedle těchto čtvrtfinalistů Italského poháru také štika ligové soutěže Atalanta Bergamo. To je elitní osmička současného italského calcia. Zbytek si tak může nanejvýš zahrát s Tinky Winky, Dipsy, Laa Laa a Po. Tedy s kvartetem Teletubbies. Joe Hart si už na to kostým částečně vyzkoušel…

Pro Italský pohár z toho všeho plyne ale příznivá zpráva. Na rozdíl od minulosti si ho už nikdo v Itálii nedovoluje podceňovat a do závěrečných kol se tedy opravdu dostávají nejlepší z nejlepších!

Ve středu vysílá O2 TV Fotbal čtvrtfinálový souboj Juventus vs. AC Milán:

[blog_program_info id=“11493791″]

Foto: Reuters, mirror.co.uk
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru