PILNÉHO domácí hřiště: Hradečtí Votroci se poučili a v letošní sezoně směřují k záchraně

Je velká škoda, že se utkání s Jabloncem neodehrálo ještě v prosinci, protože v té době nebyli Severočeši v žádné oslnivé formě. Na jaře to bude mít Hradec Králové s ambiciózním týmem o poznání složitější. I přesto, ale může na východě Čech zavládnout spokojenost.

Hradec Králové Sparta

Hradci Králové se oproti sezoně 2014/2015, kdy po roční anabázi mezi elitou Votroci sestoupili zpátky do druhé ligy, pořádně poučili. Před letošní sezonou nepřišlo žádné zbrklé nakupování jako před dvěma lety. Tehdy do města pod Bílou věží dorazilo před začátkem ročníku hned deset hráčů a než se tým stačil pořádně sehrát, bylo už pozdě. Na záchranu nestačily ani sympatické jarní výkony.

Letos jdou Východočeši jinou cestou. V létě si trenérské duo Milan Frimmel a Bohuslav Pilný vyhlédlo jen čtveřici hráčů a jinak vsadilo na borce, kteří si postup do elitní soutěže vykopali.

A tento tah se zatím Hradci Králové vyplácí. V brance se daří Radimu Ottmarovi, který až ve dvaatřiceti letech dostal šanci si zachytat první ligu a je vidět, že si toho hodně váží.

Hradec Králové Radim Ottmar

Mix zkušenějších hráčů pak dobře doplňuje dravé mladí v podání Adama Vlkanovy, Filipa Zorvana nebo Daniela Trubače.

Přečtěte si taky: Česká fotbalová liga na O2 TV Sport: Které týmy diváci uvidí na startu jara?

Největší posila Jirsák

I k zimnímu přestupnímu termínu přistupují Votroci velmi střízlivě. Z týmu nikdo neodešel a soupisku zatím rozšířil jen Tomáš Jirsák. Zkušený záložník, který v Hradci Králové fotbalově vyrostl, bude jednoznačně největší zimní posilou. Ve dvaatřiceti letech má na svém kontě tři mistrovské tituly s Wislou Krakov a také zkušenosti z bulharské nebo kazašské ligy.

Tomáš Jirsák

Klubové vedení si dělá zálusk ještě na středního obránce a je pravda, že jeden by se hradeckým určitě hodil. Aktuálně je v Hradci Králové na testech Mbaissidara Mbaizo Olivier z Kamerunu.

Spor fanoušků s vedením

Jen jedna věc mě na současném Hradci Králové zaráží a to fanoušci. Ti se během podzimu pustili do sporů s vedením klubu, trenéry i hráči. Vše vyvrcholilo tím, že při domácím duelu se Spartou zůstal sektor určený domácím fandům prázdný.

Je pravda, že Votroci během podzimu prohráli pět zápasů v řadě, ale fanoušci by si měli uvědomit, kde jsou možnosti královéhradeckého klubu. Votroci prostě nejsou Plzeň nebo Slavia, ale klub, který při dobré konstelaci hvězd může patřit do středu tabulky.

A právě tam Východočeši aktuálně jsou. Vždyť na šesté Teplice ztrácí 6 bodů a mají ještě zápas k dobru.

Přečtěte si taky: Nastavený čas Milana ŠTĚRBY: Identifikace hráčů aneb Metla fotbalového komentátora

Foto: Facebook FC Hradec Králové, Facebook AC Sparta Praha, denik.cz
O2 Autor článku
O2
Jako přední český operátor nabízíme výhodné neomezené volání, rychlý mobilní i pevný internet nebo třeba digitální televizi s širokou programovou nabídkou. Stojí za námi silná mezinárodní telekomunikační společnost a to nám umožňuje na vysoké úrovni provozovat více než sedm miliónů mobilních a pevných linek.
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru