Umpire Honzy HOMOLKY: Williamsky mají jiné efekty než gorilí!

Někdy je zkrátka lepší nejdřív zapřemýšlet, než něco vypustíte z úst. Jednoduše proto, že vám do hlavy nikdo nevidí a pak hasit nedorozumění je daleko náročnější, než mu předcházet. Potažmo si vymýšlet pohádky o povstalcích jako to udělal zmiňovaný komentátor.

Žijeme v době, kdy každé sporné slovo si leckdo nějak překroutí a použije tak, jak chce. Žijeme v době, kdy je otázka náboženství či rasové příslušnosti předimenzována. A tak si z toho „gorilího efektu“ asi nejméně bude dělat sama Venus.

Budou to řešit zástupci televize, budou to řešit fanoušci, bude to řešit každý, na koho to nebylo mířeno.

Jsem moc rád, že žijeme ve společnosti, kde si můžete říkat veřejně kde co. Ale taky za to musíte nést následky, pokud „ujedete“.

Přečtěte si taky: Tenisová aféra: Komentátor přirovnal Venus Williamsovou ke gorile. V Melbourne skončil

Komentátor si nemá honit vlastní triko

Mám za sebou více než 11 let komentování, nevím, jak se cítí dotyčný a co doopravdy měl na mysli. Nikdy jsem se do podobné situace nedostal a snad ani nedostanu. Navíc pořád říkám, že komentátor je poučený lajk, který má přenos zpříjemňovat, provázet jím a ne si honit vlastní triko.

Jednotlivé přenosy tady nejsou od toho, aby někdo za mikrofonem exhiboval či někoho urážel nedejbože. A jakmile se výkon komentátora dostane do popředí před samotné dění na sportovišti, obecně je to špatně. Protože vás za dlouhodobě slušný výkon málokdo pochválí, většinou jde o špatnou reklamu.

Vtipy na Williamsky jsou trapné a zoufalé

Nevím, co chtěl Doug Adler říci, ale pár věcí vím jistě.  Že trapné vtipy, které jsou na sociálních sítích namířené proti Williamskám i u nás, jsou navýsost zoufalé.

Serena Williamsová

A není jich málo. Pod každým zápasem, kde nastoupí Serena, je spousta podobných plků od „nonejmů“ za klávesnicí. Narážejí na vzhled, chování a na všechno možné.

Přitom Venus má figuru jako zvon a když se rozesměje Serena, moc hezčích úsměvů neexistuje.

Serena Williamsová

Pokud bych měl jmenovat sportovce, o kterých bych nikdy neřekl nic špatného, pak to jsou Williamsky.

Úžasné sportovkyně z ghetta, kterým mafie vzala ségru. Velké osobnosti a holky, které to za pomoci otce Richarda dotáhly neuvěřitelně vysoko. Navíc podle něj je Venus tím nejlepším a nejhodnějším člověkem na Zemi.

Kdysi se málem nenarodil jejich otec. Jeho matka málem zemřela při cestě do porodnice. Tenisový svět by byl o dost chudší bez něho.

Až se děsím, co bude, až skončí. Kam půjde ženský tenis, kdo bude osobností, která se jim alespoň někdy přiblíží?

Vlastně je úplně jedno, co Doug Adler řekl o Venus.

Je to jedno Venus, ta má svůj úžasný svět a řeči jí mohou být a jsou ukradené.

Venus Williamsová

A my musíme věřit, že ji a její sestru ještě tenis bude nějaký pátek bavit.

[blog_program_info id=“11594343″]

Foto: Reuters
Jan Homolka Autor článku
Jan Homolka
Související článek Nejlepší fotbal v O2 TV! Diváci se dočkají Ligy mistrů, Bundesligy, Serie A i La Ligy
Kam pokračovat? Mohlo by vás zajímat
VŠECHNY
Nahoru